Novi Sad

Lažna dojava o bombi prekinula suđenje bombašu koji je pokušao da likvidira Dalibora Bogdanovića Boću

dalibor-boca-bogdanovic
Printscreen

Glavni pretres Đorđu M. (28) iz Zemuna kod koga je, prilikom hapšenja, pronađena eksplozivna naprava, prekinut je zbog lažne dojave o bombi u sudu.

On se sumnjiči da je u aprilu neovlašćeno nosio eksplozivna sredstva s daljinskim aktiviranjem koja je postavio u ulaz zgrade u kojoj stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća, u Ulici Ilije Birčanina 9.

Pre oglašavanja alarma za uzbunu juče, 17. novembra oko 12:20, osumnjičeni je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali je dodao da je to učinio pod pretnjom ozbiljnog kriminalca čije ime ne sme da otkrije, piše Dnevnik.

Kako je naveo, u to vreme je radio kao dostavljač i pozajmio je 50.000 dinara od jednog poznanika iz kraja.

– Iako je rekao da ne moram da žurim sa vraćanjem duga, početkom aprila je tražio da mu hitno vratim pozajmicu, a pošto nisam bio u prilici da to učinim, predložio mi je da donesem jedan paket iz Novog Sada i da ne moram da vratim dug – ispričao je i dodao da mu taj poznanik nije rekao šta je u paketu.

U Novi Sad je, naveo je, došao sa tim poznanikom koji ga je čekao u kolima.

Prema rečima branioca optuženog, Đorđa Markova, podnet je predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, u kojem je predložena kazna od dve godine zatvora ili veća, o čemu će se još razmatrati.

Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. decembar.

Ko je bivši policajac, Čankov telohranitelj i Vošin bezbednjak koga su 3 puta pokušali da ubiju?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

64 Shares
Share via
Copy link