Srbija Vesti

Sudija potpisao 2.000 ugovora umesto mrtvih ljudi, sad dolazi na posao sa nanogicom

sud-u-sjenici

Sudija Osnovnog suda u Sjenici Ljubodrag Vučković, uživa status osumnjičenog u istrazi koju protiv njega, ali i službenika katastra Dragića Petrovića iz tog grada, vodi Više tužilaštvo u Novom Pazaru zbog navodnih malverzacija sa kuporodajnim ugovorima o nepokretnostima i njihovim nezakonitim upisivanjem u Katastar.

Kako piše portal Nova, uprkos istrazi, ovaj sudija uredno sudi deli pravdu drugima u Sjenici, a kako saznajemo, na posao dolazi sa nanogicom, koja mu je kao mera nadzora dodeljena umesto klasičnog pritvaranja.

Sudiju Vučkovića pominjao je pre dva dana advokat Božo Prelević u „Utisku nedelje“, a izvori Nove tvrde da je istragom protiv sudije Vučkovića obuhvaćen i njegov saučesnik, inače službenik lokalnog katastra Dragić Petrović.

– Sudija je sačinjavao fiktivne ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, sam se potpisivao umesto stranaka, a navodno je razotzkriven jer su neki tisnici tih ugovora u to vreme bili mrtvi. Tu falsifikovanu dokumenatciju, sudija je predavao službenku Petroviću, koju je on potom knjižio u Katastru – ispričao je za Nova.rs izvor upoznat s detaljima ovog slučaja.

sjenica-sudnica
Sudnica suda u Sjenici

Ni on, međutim, nije mogao da precizira o kakvim se ugovorima radi, odnosno, da li je sudija Vučković na ovaj način „muljao-  s imovinom građana koji nemaju zakonske naslednike, s obzirom na to da se pominju iu pokojnici koji su posthumno prodavali imovinu.

– I službenik katastra uredno dolazi na posao s nanogicom – dodaje Nova.

S druge strane, predsednik Vučkovićevog matičnog suda u Sjenici, koji je potvrdio da se u Novom Pazaru „neka istraga” vodi, kaže da sudija ne dolazi sa nanogicom.

– Netačno je da sudija dolazi na posao s nanogicom. O istrazi koja se vodi mi kao sud uopšte nismo obavešteni, niti bismo imali zakonsku mogućnost da na bilo koji način u ovom trenutku reagujemo i sudiju Vučkovića udaljimo s posla. Bez pravosnažne presude da je kriv svako sankcionisanje po tom osnovu je nemoguće. Zna se koja je procedura, kao i da sudije može da razreši jedino Visoki savet sudstva – kazao je za Nova.rs predsednik Osnovnog suda u Sjenici Vejsil Smajović.

Kako je objavila Nova, sporno više od 2.000 ugovora u Sjenici. Slučaj sudije Vučkovića postao je viralan na društvenim mrežama. Brojni korisnici komenatrišu da je on samo deo mnogo obimnije istrage, kojom je obuhvaćeno više od 2.000 fiktivnih ugovora, na kojima su falsifikovani potpisani živi, ali i mrtvi građani.

Izvor: Nova

Sudija kojem je nestalo 13 predmeta danas je glavni baja i dobija samo Vučićeve slučajeve

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

321 Shares
321 Shares
Share via
Copy link