Magazin

Subotičan okačio hrvatsku zastavu i Uskrs provodio uz Thompsona

Dok je u Srbiji u toku najduži policijski čas, u Subotici je uhapšen 51-godišnji I.M, pod sumnjom da je učinio krivično delo izazivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

“Sumnjiči se da je na terasi svog stana u Subotici istaknuo zastavu Republike Hrvatske i s razglasa puštao nacionalističke pesme Marka Perkovića Thompsona, što je uznemirilo građane”, saopštila je subotička policija.

Osumnjičenom I. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz kaznenu prijavu nakon toga biti priveden u Više javno tužilaštvo.

Kako javlja Subotica.com, incident se dogodio u zgradi u naselju Prozivka, a policija je brzo uklonila zastavu i uhapsila 51-godišnjaka.

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili kako je u pitanju čista provokacija, na ovaj mnogima sveti dan, zatim da je to klasičan primer da jedan glupi potez pojedinca može da poruši mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina neguju u Subotici, gde je multietičnost najizraženija, a suživot za primer.

Dok je bilo mnogih koji su bili gnevni, duboko povređeni i uvređeni ovim gestom, bilo je i onih koji su smirivali situaciju, ističući da nepromišljen potez jedne osobe ne bi smeo da utiče na ogorčenost prema našim komšijama Hrvatima, ili bilo kojim drugim nacionalnostima.

S obzirom da je u toku policijski čas verovatno je Subotičanin računao da će njegova provokacija dugo trajati, međutim brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv osobe koja je provocirala svoje komšije podneta je krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

Kako neslužbeno doznaju, on iza sebe ima istorijat incidentnih situacija koje imaju veze i s nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat policiji po više osnova.

Novosađanin koji je uhapšen jer nije čuo “apel predsednika”: Pakuj porodicu i beži iz Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
328 Shares
328 Shares
Share via
Copy link