Magazin Srbija

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu, umesto klanice uživaće na Zlatiboru

krava-slavica
Foto: Privatna arhiva/ Telegraf.rs

Studenti su u jednom danu prikupili 150.00 dinara, otkupili Slavicu i spasili je sigurne smrti.

Krava Slavica jedna je od retkih pripadnica svoje vrste koja, uprkos tome što ne može da bude steona, neće svoj život okončati u klanici, već na prelepim zlatiborskim proplanicma – i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su uduržili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Kako je ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su da kravu otkupe od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno da prikupe 150.000 dinara.

– Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu – rekla je studentkinja.

Kako navodi za Telegraf.rs, ljudi su se odazvali odmah i novac je prikupljen gotovo u jednom danu.

– Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uslove i  dočekati u miru svoju prirodnu smrt.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti otkupili.

– Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo – dodaje studentkinja.

Izvor: Telegraf.rs

Dirljiva priča iz Boke, spasili mladunče nakon što je otac delfin zatražio pomoć

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1K Share
1K Share
Share via
Copy link