Magazin Srbija

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu, umesto klanice uživaće na Zlatiboru

krava-slavica
Foto: Privatna arhiva/ Telegraf.rs

Studenti su u jednom danu prikupili 150.00 dinara, otkupili Slavicu i spasili je sigurne smrti.

Krava Slavica jedna je od retkih pripadnica svoje vrste koja, uprkos tome što ne može da bude steona, neće svoj život okončati u klanici, već na prelepim zlatiborskim proplanicma – i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su uduržili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Kako je ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su da kravu otkupe od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno da prikupe 150.000 dinara.

– Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu – rekla je studentkinja.

Kako navodi za Telegraf.rs, ljudi su se odazvali odmah i novac je prikupljen gotovo u jednom danu.

– Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uslove i  dočekati u miru svoju prirodnu smrt.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti otkupili.

– Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo – dodaje studentkinja.

Izvor: Telegraf.rs

Dirljiva priča iz Boke, spasili mladunče nakon što je otac delfin zatražio pomoć

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1K Share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap