Balkan Vesti

Policija od bajatih štrudli sa sirom i vitamina C mislila da je droga, Splićanin 90 dana ležao u zatvoru

zatvor-Split-Bilice
Foto: Dalmacija danas

Policijski istražni organi prilikom svojih radnji mogu i da pogreše, ali to je mala uteha 39-godišnjem Anti M. iz Hrvaca koji je u pritvoru u Bilicama letos proveo čak 90 dana zbog smrvljene štrudle sa sirom i vitamina C, izveštava Dalmacija Danas, a prenosi Klubikon.

Antu je, naime, 11. jula splitska policija uhapsila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su inspektori uz kaznenu prijavu ODO-u naveli da su u stanu koji je koristio u Splitu pretragom pronašli tri PVC smotuljka s ukupno 2,4 grama kokaina, staklenu teglu u kojoj se nalazilo 171,5 grama “bele materije izgleda karakterističnog za drogu metamfetamin” te čak 459,6 grama “belo-žute materije izgleda karakterističnog za drogu amfetamin (speed)”, koja se nalazila u žutoj vrećici, navela je Slobodna Dalmacija.

S obzirom na rezultate prvog veštačenja koji su zaplenjene supstance potvrdili kao droge, za suca istrage splitskoga Županijskog suda nije bilo dileme da se radi o dileru te ga je poslao u istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja dela.

Ante je u svojoj obrani očajnički pokušavao uveriti prvo policijske istražitelje, a potom i tužiteljicu te suca istrage da je istina jedino da je od droge imao kokain i da je to bilo za njegovu ličnu upotrebu.

Ali njegova tvrdnja da je u tegli bila raspadnuta štrudla sa sirom od pre dva meseca na koju je zaboravio u frižideru, te da se u vrećici nalazio vitamin C koji je nabavio za svoju baku dok je ona bila bolesna od korone, nije bila ozbiljno shvaćena i dočekana je s podsmehom i nevericom da se može braniti na tako apsurdan način.

Međutim, 45 dana stigao je šok za istražitelje!

Pronađena droga bila je tokom istrage poslana i na veštačenje u MUP-ov Centar za veštačenja Ivan Vučetić, gde je utvrđeno da je od Ante oduzeto ukupno 1,79 grama kokaina u tri smotuljka, ali i da je to ama baš sva droga pronađena u spornom stanu – toksikološko veštačenje pokazalo je da u tegli u kojoj se, po njegovoj priči, nalazila raspadnuta štrudla “nije utvrđena prisutnost droga ni psihoaktivnih supstanci”, a u vrećici u kojoj se navodno nalazio speed utvrđeno je da se doista radi o askorbinskoj kiselini, odnosno o vitaminu C.

Stoga je Ante, naravno, pušten na slobodu, iako je odgulio dobar komad vremena pa razmišlja o ozbiljnoj tužbi u svrhu nadoknade štete.

“Policijski službenici su 39-godišnjeg muškarca pronašli u oštećenom vozilu. U sklopu istraživanja, tokom pretrage stana koja je obavljena temeljem naredbe Opštinskog prekršajnog suda u Splitu pronađena su 3 paketića s drogom kokain, ukupno 2,4 grama, staklena tegla sa sadržajem bele materije, te pvc vrećica sa sadržajem belo žute materije. Obavljena su preliminarna testiranja koja su u sva tri slučaja bila pozitivna. Pronađene tvari su poslane na veštačenje u nadležni centar i utvrđeno je kako je pronađen kokain, dok je za ostale pronađene tvari utvrđeno kako se ne radi o drogama. Ne možemo sa sigurnošću reći radi čega je do ovoga došlo, ali postoje realne mogućnosti ili da su testovi bili neispravni ili da se u posudi, odnosno vrećici ranije nalazila droga na čije ostatke je test reagovao”, pojasnili su iz splitske policije.

Izvor: Dalmacija danas, Klubikon

Splićanin izbacio majku iz stana kad mu je poslužila ručak od juče

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link