Balkan Vesti

Policija od bajatih štrudli sa sirom i vitamina C mislila da je droga, Splićanin 90 dana ležao u zatvoru

zatvor-Split-Bilice
Foto: Dalmacija danas

Policijski istražni organi prilikom svojih radnji mogu i da pogreše, ali to je mala uteha 39-godišnjem Anti M. iz Hrvaca koji je u pritvoru u Bilicama letos proveo čak 90 dana zbog smrvljene štrudle sa sirom i vitamina C, izveštava Dalmacija Danas, a prenosi Klubikon.

Antu je, naime, 11. jula splitska policija uhapsila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su inspektori uz kaznenu prijavu ODO-u naveli da su u stanu koji je koristio u Splitu pretragom pronašli tri PVC smotuljka s ukupno 2,4 grama kokaina, staklenu teglu u kojoj se nalazilo 171,5 grama “bele materije izgleda karakterističnog za drogu metamfetamin” te čak 459,6 grama “belo-žute materije izgleda karakterističnog za drogu amfetamin (speed)”, koja se nalazila u žutoj vrećici, navela je Slobodna Dalmacija.

S obzirom na rezultate prvog veštačenja koji su zaplenjene supstance potvrdili kao droge, za suca istrage splitskoga Županijskog suda nije bilo dileme da se radi o dileru te ga je poslao u istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja dela.

Ante je u svojoj obrani očajnički pokušavao uveriti prvo policijske istražitelje, a potom i tužiteljicu te suca istrage da je istina jedino da je od droge imao kokain i da je to bilo za njegovu ličnu upotrebu.

Ali njegova tvrdnja da je u tegli bila raspadnuta štrudla sa sirom od pre dva meseca na koju je zaboravio u frižideru, te da se u vrećici nalazio vitamin C koji je nabavio za svoju baku dok je ona bila bolesna od korone, nije bila ozbiljno shvaćena i dočekana je s podsmehom i nevericom da se može braniti na tako apsurdan način.

Međutim, 45 dana stigao je šok za istražitelje!

Pronađena droga bila je tokom istrage poslana i na veštačenje u MUP-ov Centar za veštačenja Ivan Vučetić, gde je utvrđeno da je od Ante oduzeto ukupno 1,79 grama kokaina u tri smotuljka, ali i da je to ama baš sva droga pronađena u spornom stanu – toksikološko veštačenje pokazalo je da u tegli u kojoj se, po njegovoj priči, nalazila raspadnuta štrudla “nije utvrđena prisutnost droga ni psihoaktivnih supstanci”, a u vrećici u kojoj se navodno nalazio speed utvrđeno je da se doista radi o askorbinskoj kiselini, odnosno o vitaminu C.

Stoga je Ante, naravno, pušten na slobodu, iako je odgulio dobar komad vremena pa razmišlja o ozbiljnoj tužbi u svrhu nadoknade štete.

“Policijski službenici su 39-godišnjeg muškarca pronašli u oštećenom vozilu. U sklopu istraživanja, tokom pretrage stana koja je obavljena temeljem naredbe Opštinskog prekršajnog suda u Splitu pronađena su 3 paketića s drogom kokain, ukupno 2,4 grama, staklena tegla sa sadržajem bele materije, te pvc vrećica sa sadržajem belo žute materije. Obavljena su preliminarna testiranja koja su u sva tri slučaja bila pozitivna. Pronađene tvari su poslane na veštačenje u nadležni centar i utvrđeno je kako je pronađen kokain, dok je za ostale pronađene tvari utvrđeno kako se ne radi o drogama. Ne možemo sa sigurnošću reći radi čega je do ovoga došlo, ali postoje realne mogućnosti ili da su testovi bili neispravni ili da se u posudi, odnosno vrećici ranije nalazila droga na čije ostatke je test reagovao”, pojasnili su iz splitske policije.

Izvor: Dalmacija danas, Klubikon

Splićanin izbacio majku iz stana kad mu je poslužila ručak od juče

Čitajte Luftiku na Google vestima

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link