Balkan Vesti

Splićanin izbacio majku iz stana kad mu je poslužila ručak od juče

rucak od juce

– Zašto nisi napravila ništa za ručak?! – urlao je uzrujani M.P. (26) na majku po povratku kući s puta, jer se „drznula“ da ga dočeka sa ručkom od prethodnog dana, a on se nadao viršli i jajima.

Njihov stan u Splitu praktično je odzvanjao od mladićevog besnog nastupa, a nedugo zatim stigla i policija. Nezaposleni ekonomski tehničar je inače već poznat policiji, a nemili događaj zbio se 12. juna ove godine u popodnevnim satima kada je nakon prigovaranja i galame na majku, istoj iz ruku uzeo ključeve od stana te je potom uhvatio i izgurao na stepenice zgrade. Vrata stana je potom zaključao i majku ostavio na spoljnom hodniku kako bi u miru mogao da joj pretrese odeću i ormare tražeći, smatra majka, novac, piše Jutarnji list, a prenosi portal Region.

Za policiju se ogrešio o članak 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, pa ga je splitski sud nedavno osudio na 40 dana zatvora, ali sa uslovnom kaznom od pola godine.

Mladić je negirao krivicu svalivši odgovornost na sopstvenu majku.

– Ja sam kriv samo u delu kad sam zaključao vrata stana, ali mamu izbacio nisam već je ona otišla kod komšinice, a ja sam tražio svoj ključ stana u kojem sam nekad živeo i koji su mi roditelji uzeli kad sam bio zbog majke tri meseca u zatvoru. Nisam joj prigovorio što ne kuva jer je ona kuvala, pa nema logike. Ja nisam svetac i imam poroke iz prošlosti, a moja mama je nestabilna i nezadovoljna životom pa se na meni iskaljuje – branio se 26-godišnjak u sudnici.

Verzija događaja njegove majke znatno se razlikuje. Prisetila se da joj se sin kobnog dana vratio kući sa Raba gde je proveo dan i po.

– Odmah po ulasku u kuću napravio je scenu. Nije hteo da ruča ono što je ostalo od prethodnog dana, već je tražio viršle i jaja pa sam mu ih napravila. Zgrabio je snop ključeva među kojima je bio i ključ moje sobe. Pred njim moram sve da krijem da mi ne uzme novac i da preživim mesec. Kad sam pokušala da mu uzmem ključeve, izgurao me je u kratkoj majici napolje, sa tek opranom kosom i peškirom na glavi te zatvorio vrata. Molila sam ga da me pusti i otvori vrata strahujući i da se ne zapali kuća jer je ostao ručak na šporetu. Komšinici sam rekla da zove policiju koja je videla da mi je celu sobu ispreturao. Bila sam izvan sebe – prisetila se očajna majka osumnjičenog.

Dodala je i da je pre nekih pet godina njen sin upao u psihozu jer je pušio marihuanu.

„Vi ste meni dužni“: Ogrebali mu auto, pa ostavili zapanjujuću poruku (FOTO)

Share via
Copy link