Magazin Putovanja

Kresnuo 30 godina staroga STOJADINA i pravac more: „Nekada su svi vozili bez klime i ništa im nije falilo“

zastavom-na-more
Foto: Printscreen/Facebook

Mladić iz Kaknja, Mustafa Čobo poznat je u regionu po svojoj ljubavi koju gaji prema “Zastavinim” automobilima. Ovoga puta, svojim Stojadinom stigao je u Makarsku.

Naime, on je vlasnik jedinog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini. Krenuo je u Hrvatsku na more svojim stojadinom, a iako se mnogi pitaju kako je sa starim automobilom prešao toliko kilometara i to bez klime, Mustafa kaže da mu to uopšte nije bio problem.

„Odlučio sam da putujem 30 godina starim autom da pokažem ljudima da ću stići u isto vreme kao i oni ako poštujemo saobraćajne propise“, rekao je za 24sata.hr.

Zastava 101 u Jugoslaviji je ostvarila veliku popularnost, svake godine se proizvodila u sve većem broju. Mustafin limeni ljubimac klimu nema, ali on tvrdi kako mu to nije bio problem.

„Klima mi ne treba. Nekada su svi vozili bez klime i ljudima to nije bio problem“, rekao je on i dodao da je „putovanje bilo ugodno s mekanim sjedalima, a trajalo je jednako kao i drugim autima.

mustafa-cobo
Foto: Facebook/ Mustafa YuGo Čobo

Auto nisam posebno pripremao za ovo putovanje. Pogledao sam ima li dovoljno ulja u motoru i tečnosti u hladnjaku“, naglasio je Mustafa, prenosi Kurir.rs.

Kaže kako njegov obožavani Stojadin na autoputu troši 7 litara. Otac mu je imao Yuga pa je njegova ljubav prema Zastavinim modelima počela već od malih nogu. Prestao je da broji koliko je oldtimera popravio. O Zastavi zna sve.

Njegova putešestvija postala su hit na društvenim mrežama i pobrala brojne pozitivne komentare kako jugonostalgičara tako i onih koji se ne sećaju kako je izgledalo ići „Zastavom“ na more.

Srbin STOJADINOM stigao do Lefkade i postao HIT u Grčkoj, ljudi ga prate i fotkaju se sa njim

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link