Pošto dolazi hladnije i kišovito vreme, a dani postaju sve kraći, veliki broj ljudi vožnju biciklom ili duge šetnje u prirodi zamenjuje kvalitetnim i inetereantnim filmom. To nije tajna ni holivudskim producentima, pa nije čudno što u tišini, vredno i mudro završavaju jesenje blokbastere. Holivudski list “Entertejnment vikli” objavio je listu sedam filmova koje ne biste trebali propustiti ove jeseni.

Već za nekoliko dana publika u SAD će moći da pogleda najnoviji film Džonija Depa koji je izazvao veliko interesovanje na festivalu u Veneciji. Reč je o filmu “Black mass”, koje je kritika ocenila kao najbolje Depovo izdanje još od “Donija Braska”.

“The keeping room” je drugi na listi “ne propustiti”, a glavne uloge u ovom filmu tumače Brit Marling i Hejli Stajnfild. One igraju sestre, koje, smeštene u vreme građanskog rata, pokušavaju da prežive. Početkom oktobra ljubitelje akcije očekuje “Taxi” Džafara Panahija.

Dugo najavljivan i željno iščekivan od mnogobrojne publike je film “Steve Jobs” Denija Bojla. U ovom biografskom ostvarenju glavnu ulogu ima Majkl Fasbender.

Giljermo del Toro će se kroz priču o ukletoj kući u filmu “Crimson Peak” još jednom predstaviti obožavaocima njegovog dela i to 16. oktobra. Ovaj film je najavljen kao posveta Hičkokovoj “Rebeki”.

James Bond i film “Spectre” sa Danijelom Krejgom jedan je od najočekivanijih filmova godine, a premijeru će imati  6. novembra.

Nešto kasnije, 20. novembra, očekuje nas i film “Carol” Toda Hejnsa. Reč je o lezbejskoj drami koja je “digla prašinu” već na samom početku snimanja.

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here