Film

Stiže talas jesenjih blokbastera

Pošto dolazi hladnije i kišovito vreme, a dani postaju sve kraći, veliki broj ljudi vožnju biciklom ili duge šetnje u prirodi zamenjuje kvalitetnim i inetereantnim filmom. To nije tajna ni holivudskim producentima, pa nije čudno što u tišini, vredno i mudro završavaju jesenje blokbastere. Holivudski list „Entertejnment vikli“ objavio je listu sedam filmova koje ne biste trebali propustiti ove jeseni.

Već za nekoliko dana publika u SAD će moći da pogleda najnoviji film Džonija Depa koji je izazvao veliko interesovanje na festivalu u Veneciji. Reč je o filmu „Black mass“, koje je kritika ocenila kao najbolje Depovo izdanje još od „Donija Braska“.

„The keeping room“ je drugi na listi „ne propustiti“, a glavne uloge u ovom filmu tumače Brit Marling i Hejli Stajnfild. One igraju sestre, koje, smeštene u vreme građanskog rata, pokušavaju da prežive. Početkom oktobra ljubitelje akcije očekuje „Taxi“ Džafara Panahija.

Dugo najavljivan i željno iščekivan od mnogobrojne publike je film „Steve Jobs“ Denija Bojla. U ovom biografskom ostvarenju glavnu ulogu ima Majkl Fasbender.

Giljermo del Toro će se kroz priču o ukletoj kući u filmu „Crimson Peak“ još jednom predstaviti obožavaocima njegovog dela i to 16. oktobra. Ovaj film je najavljen kao posveta Hičkokovoj „Rebeki“.

James Bond i film „Spectre“ sa Danijelom Krejgom jedan je od najočekivanijih filmova godine, a premijeru će imati  6. novembra.

Nešto kasnije, 20. novembra, očekuje nas i film „Carol“ Toda Hejnsa. Reč je o lezbejskoj drami koja je „digla prašinu“ već na samom početku snimanja.

 

 

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link