Magazin Novi Sad

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov na onlajn dočeku Srpske nove godine

U okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Camerata Academica ugostiće 13. januara džez pijanistu i kompozitora Vasila Hadžimanova, a publika će njihov nastup moći da prati onlajn putem platforme Visitns.rs i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Hadžimanov će se Milenkoviću pridružiti u izvođenju numera „Preko brda, preko brega“ i „The Christmas Song“, saopštila je Fondacija „Novi Sad 2021“.

Kako su organizatori naveli, ovaj koncert predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture, piše N1.

Na simboličan način Novi Sad će otvoriti koncertnu dvoranu muzičko-baletske škole, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu.

Pored Milenkovića, Hadžimanova i kamernog orkestra Camerata Academica, 13. januara nastupiće i Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva&Džezvica, violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal&Beyond“, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmladji uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C“.

Stefan Milenković se vraća u Srbiju!

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

82 Shares
Share via
Copy link