Beograd Magazin

Mali Luka grli mural svog tragično nastradalog brata, srce puca od tuge (FOTO)

Mural Stefanu Karaburma
Foto: Instagram / serbialive_beograd

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je tradigično nastradao Stefan Balić (9), kada je na njega na pešačkom prelazu automobilom naleteo Lazar Galić (38), dok je prelazio ulicu sa ocem i mlađim bratom.

Njegov mlađi brat Luka je u toj nesreći zadobio povrede ruke, dok je Stefan usled teških povreda preminuo u bolnici. Vozač je pobegao sa mesta udesa, ali je ubrzo priveden, a trenutno je u toku suđenje Galiću, koji je optužen kao vinovnik nereće.

Prelep mural kao večna uspomena tragično preminulom dečaku

Blizu mesta ove stravične nesreće, osvanuo je prelep mural preminulom dečaku.

Kako prenosi Instagram stranica serbialive_beograd, porodica je na godišnjicu tragedije izašla da oda počast svom sinu, a od fotografije koja je tom prilikom nastala, zastaje knedla u grlu i puca srca od bola.

Mural Stefanu Karaburma
Foto: Instagram / serbialive_beograd

 

Na fotografiji se vidi mali Luka, Stefanov mlađi brat, koji malim rukicama grli mural bate kojeg više nema.

Sve Stefanove povrede nalazile se sa leve strane tela

Inače kako prenosi 24 sedam, Galiću je pre nekoliko dana nastavljeno suđenje, koji je optužen da je 18. jula 2021. godine, udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma, a zatim pobegao sa mesta nesreće.

Na početku suđenja, veštak sa Instituta za sudsku medicinu Tatjana Atanasijević, navela je da su se strašne povrede, koje je dečak zadobio, sve nalazile sa leve strane tela, a mogle su nastati prilikom nabacivanja na vozilo i odabacivanja sa istog, uz dodatne povrede koje su nastale prilikom pada.

Otac pomagao sinu da se ne uguši na mestu udesa

Na jednom od predhodno održanih ročišta svedočio je otac poginulog Stefana, Mihailo Balić.

– Deca su bila pola koraka iza mene, nismo još došli do druge polovine pešačkog prelaza, bili smo blizu sredine kolovoza kada je došlo do udarca. Nakon mog udarca video sam da mi nema dece. Na više od 10 metara udaljenosti video sam da nešto leži sklupčano, pretpostavio sam da je to neko od moje dece, dozivao sam ih.

Stefan je ležao malo iza oznake za autobusko stajalište, krkljao je. Pošto sam doktor medicine, pretpostavio sam da je u pitanju prelom baze lobanje. Zenice su bile raširene, što u našem poslu nije dobar znak. Ustima sam mu vadio krv iz usta i nosa, kako se ne bi ugušio – rekao je tada Mihailo, a prenosi 24 Sedam.

Galić više puta osuđivan zbog krivičnih dela u saobraćaju

Galić je na početku suđenja, krajem septembra, kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih dela.

Podsetimo, tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka. Oni su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a Galić je zatim napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

Tužilaštvo traži 10 godina zatvora za optuženog

U nezgodi su deca, Stefan Balić (9) i Luka Balić (5), koja su prelazila ulicu u pratnji oca, zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Izvori: Instagram / serbialive_beograd, 24 Sedam

Žitelji Karaburme traže hapšenje sudije koji je oslobodio Stefanovog ubicu

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link