Srbija Vesti

Kraljica skupštinskih selfija SNStaša napredovala u glavnog stručnog saradnika u Elektrodistribuciji Srbije

stasa
Foto: Twitter/Eko Straža

Vlast na sva zvona udara o dolasku norveških stručnjaka koji za zadatak imaju da urušeni energetski sektor spasu propasti, a za to vreme poslanica SNS Staše Stojanović hvali se svojom novom funkcijom u Elektrodistribuciji Srbije.

Nakon ovakve odluke rukovodioca neminovno se ponovo nameće pitanje ko su vodeći kadrovi u ovoj zemlji i na koji način se biraju.

Naime, Staša Stojanović objavila je na društvenim mrežama da radi kao glavni stručni saradnik u Elektrodistribuciji Srbije. U njenoj biografiji navodi se da je završila Fakultet tehničkih nauka na smeru Inženjerski menadžment, koji je završila nakon diplomskog rada pod nazivom „Mediji i javni interes u Srbiji“.

Iako je pohađala ovaj fakultet, nije jasno šta je Stojanovićevu kvalifikovalo da radi u ovoj instituciji. Naime, na vratima kancelarije, gde stoji natpis sa njenim imenom i prezimenom i funkcijom koju obavlja vidi se i da ona radi u „Službi za podršku tržištu“.

Osim toga, iako je zaposlena u Elektrodistribuciji Srbije od 2020. godine, na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije ne vidi se da je Staša to i prijavila.

Kao narodni poslanik Stojanovićeva je bila u zakonskoj obavezi da prijavi ovu funkciju budući da je u pitanju preduzeće u državnom vlasništvu. Na sajtu Agencije navodi se da poslanica zarađuje mesečno „samo“ 130.000 dinara, što je naknada koju dobije na ime angažmana u Skupštini, dok za novu funkciju „s vrata“ ne piše ništa.

Stojanovićeva je već imala probleme s prijavljivanjem imovine budući da je nije prijavila nakon što je postala poslanica. Iako je ona izjavila da je sve uredno urađeno i prijavljeno, iz Agencije su ranije rekli za 021.rs da ona to nije učinila.

– Sve sam uredno prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, kad i svi ostali narodni poslanici. Nemam veze sa tim što o meni nema informacija – poručila je krajem godine Staša Stojanović.

Tek nakon pisanja medija i reakcije Agencije, objavljena je njena imovina, ali očigledno to nisu svi prihodi koje ostvaruje.

U zvaničnoj biografiji navodi se da je zaposlena u Elektrodistribuciji, a pre toga je radila u EPS-u.

„Po završetku studija 2018. godine odlučuje da se ozbiljnije bavi unutrašnjom politikom. Akademiju mladih lidera završava 2019. godine i u njoj stiče neophodna znanja za dalje političko usavršavanje. Iste godine na predlog gradonačelnika Miloša Vučevića postaje članica Gradskog odbora Novi Sad Srpske napredne stranke. 2020. godine je bila na listi kandidata za Narodne poslanike Republike Srbije ispred Gradskog odobora Novi Sad SNS. 2021. postaje član Glavnog odbora SNS-a na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, navodi se u njenoj biografiji, preneo je Istinomer.

Široj javnosti postala je poznata nakon što je u maju 2021. prekinula konferenciju za medije koju je ispred Gradske kuće u Novom Sadu organizovala omladina Narodne stranke. Stojanovićeva je sve vreme upadala u reč, nije dozvoljavala da se postave pitanja, nakon čega se i na Tviteru pohvalila da ju je posle ovog događaja pohvalio lično lider SNS Aleksandar Vučić.

„Sinoć me je pozvao naš predsednik Aleksandar Vučić i čestitao mi na hrabrosti. Verujte mi da nema većeg zadovoljstva i srećnije osobe od mene. On je moj uzor, čovek od koga učim, neko ko mi je broj 1 u svemu. Ponosan na mene, a ja još ponosnija na njega“, napisala je ona.

Nakon ovakvih akcija, Stojanović je na parlamentarnim izborima 2022. godine postala narodna poslanica.

Članica je Odbora za kulturu i informisanje i zamenica člana Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Izvor: Nova

Kako je Selfi Staša izgledala pre naprednjačke akademije i estetskih zahvata (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

94 Shares
Share via
Copy link