Horoskop Horoskopski znakovi

Šta za životni put znači dan na koji smo rođeni?

Svako od sedam vidljivih nebeskih tela – Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn, utiču na nas svakodnevno. Pretci su dane u nedelji nazvali po ovim planetama, tako da svaki dan u nedelji ima svoje posebno značenje.

Poznato je da određene planete vladaju određenim znacima zodijaka, ali i dan na koji ste rođeni takođe je vezan za neko od nebeskih tela i može da utiče na karakter i ponašanje ličnosti rođene određenog dana u nedelji.

Nedelja: dan Sunca

Nedelju su naši pretci tradicionalno posmatrali kao prvi dan u nedelji, dan odmora i pokore. Deca rođena nedeljom u svom horoskopu imaju Sunce kao dodatni uticaj. Rođeni na ovaj dan se nikad ne zadovoljavaju običnim stvarima u svom životu, a u životu bližnjih su uvek zrak sunca koji isijava iz njihovih svetlih aura.

Dete nedelje je kreativno, plemenito, ponosito, samosvesno, pomalo samoživo, hrabro i glasno.

Ponedeljak: dan Meseca

Ponedeljak je drugi dan u nedelji. Kod dece rođene ponedeljkom česte su promene raspoloženja, zato što nebesko telo koje njima vlada, Mesec, je veoma promenljivo i ima zaista značajan uticaj na njihov život. Meces je u njihovom životu ključ za kuću, genetiku i porodične veze, tako da je dete rođeno na ovaj dan predodređeno da najveću satisfakciju crpi iz ovih principa ili da bude vezana za njih pak u negativnom značenju ukoliko postoji karmički dug koji treba ispraviti.

Dete ponedeljka je ljubazno, skromno, majčinski tip, prilagodljivo, osetljivo i posesivno.

Utorak: dan Marsa

Tradicionalno gledano, utorak je treći dan nedelje. Osobe rođene na ovaj dan imaju vladajuću planetu Mars, koja simboliše ratoborni duh, želju za liderstvom i skoncentrisanost na pobedu.

Deca utorka su aktivna, entuzijastična, energična, hrabra, odvažna, nestrpljiva, ponekad previše vatrena i destruktivna, a vodi ih velika želja za uspehom.

Sreda: dan Merkura

Sredom vlada Merkur i ljudi rođeni na ovaj dan su nasledili nestašnost i upitne osobine koje se vezuju za ovu planetu. Dete srede je komunikativno, sa razvijenom logikom, nepouzdano, nemarno i svestrano.

Ove individue imaju poruku koju treba da isporuče svim ostalima i krasi ih izražena potreba da budu u pokretu, da uče i komuniciraju, a sve u svrhu svog napretka i prosperiteta.

Četvrtak: dan Jupitera

Četvrtak se tradicionalno posmatra kao peti dan u nedelji. Detetom četvrtka vlada planeta Jupiter, koji od svih planeta donosi najviše benefita. Jupiter simboliše ekspanziju, sreću, optimizam, dobar humor i ugao posmatranja stvari.

Dete četvrtka je tako veselo, darežljivo, ali takođe ima i tendenciju da se samoobmanjuje. Ovo je planeta podučavanja, a osoba rođena na ovaj dan će uvek imati neku posebnu filozofiju da podeli sa svetom.

Petak: dan Venere

Decom rođenom petkom vlada Venera, planeta ljubavi, balansa, lepote, privlačnosti, deljenja, zadovoljstva, boja, elegancije, romantike, umetnosti i prefinjenosti. Dete petka je društveno, zavodljivo, umetnički nastrojeno, ali ponekad i previše zavisno od mišljenja drugih ljudi, lenjo i sujetno.

Ovom detetu je potrebno da bude okruženo lepotom i ljubavlju, a u suprotnom njegov talenat može ostati skriven od sveta, a urođena radost potisnuta.

Subota: dan Saturna

Subota je tradicionalno gledano sedmi i poslednji dan u nedelji. Subotom vlada Saturn koji ukazuje na važnost deteta u porodičnom stablu i nikad ne donosi lak životni put. Dete rođeno pod uticajem Saturna ima uvek pred sobom zadatak koji treba rešiti, skromno je, sporo i studiozno, okrenuto drugim svetovima i vremenima.

Dete subote će biti mudro, profesionalno, praktično, strogo i sumnjičavo, sa tendencijom da glavom prolaze i kroz zid samo da bi dosegli ono što jako žele.

Ovih 12 likova iz crtaća predstavljaju znakove zodijaka

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Mislim da su to čiste nebuloze.Od najgorih roditelja postanu najbolja deca jer se uče na greškama svojih roditelja i što reče Duško Radović “tucite vašu decu kad počnu da liče na vas”….

  • genetika je presudna.Od predaka nasleđujemo mnogo,tako da dan rođenja tu ne može ništa.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link