Magazin

Šta nam se događa sa decom?! U komentarima slave dečaka koji je pobio vršnjake

ubica-vracar
Foto: Privatna arhiva, Petar Aleksić

Društvene mreže bruje od komentara povodom masakra koji se danas dogodio u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu, gde je 13-godišnji dečak K.K. ubio devet osoba – osam učenika i čuvara te škole – te ranio šest učenika i jednu nastavnicu.

I dok ogromna većina ljudi emotivno komentariše horor kakav se ne pamti u našoj zemlji, pojavili su se i oni za koje je ubica – heroj.

Nedostatak empatije, čist bezobrazluk, nešto treće ili sve to zajedno, tek u našem društvu postoje deca kojoj je sve ovo – smešno i zabavno.

Što je najgore, oni bez trunke sramote ili makar saosećanja sa porodicama žrtava po društvenim mrežama dele komentare u kojima veličaju dečaka koji je danas zavio brojne porodice u crno, piše Telegraf.

„Najjači si, mali“, napisala je devojčica koja je uz fotografiju dečaka-ubice dodala i nekoliko srca.

komentari-decak

Jedan od drugara ubice je uz njegovu fotografiju napisao „kralj“, te dodao tri emotikona kraljevske krune i nekoliko pištolja.

komentari-decak-3

Vest o masakru je nekima, pak, odlično došla da na teškoj tragediji zbijaju neslane šale u gejmerskom stilu, sa sve komentarima „mega kill“, „car“, „8 kilova najs“, te sličnim.

komentari-decak-2
Foto: Printscreen

Na ovakve reakcije ukazao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem vanrednom obraćanju naciji povodom masakra u školi.

– Kad vidite po shemi koju je nacrtao dečak, vidite da je igrao neku vrstu igrice. U tim igricama, oni imaju više života. Vidite da kod njega nema kajanja, da ne razume šta je učinio, jer je mislio da je za deo njih na društvenim mrežama postao heroj. Od progonjenog dečaka, sad je zadovoljan jer je postao heroj – rekao je Vučić.

Podsetimo, K.K. je jutros u 8.30 sati došao do škole i prvu pucao u čuvara, a potom tri devojčice koje su bilee na hodniku, da bi onda ušao u kabinet za istoriju.

Prvo je pucao u nastavnicu i ranio je, a onda su na njega skočili đaci kako bi ga sprečili da ih sve poubija.

Mrežama kruži fotografija dečaka-ubice sa Vračara, pozira nasmejan dok prstima imitira „pištolje“

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link