Lifestyle

Tri vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate

Doručak je najvažniji obrok u danu. Svima nam je dobro poznata ta rečenica. A sigurni smo i da ste se često zapitali kada ustanete šta jesti za doručak, a da bude zdravo i da vam istovremeno pruži dovoljno hranljivih materija, vitamina i minerala koji će okrepiti vaše telo i dati vam energiju.

Upravo zbog toga rešili smo da vam otkrijemo tri najgore vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate.

1. Voćni napici

Iako vas se može učiniti da voćni smuti i jogurt idealan obrok za početak dana istina je malo drugačija. Baš poput sokova, kupovni jogurti i smuti napici uglavnom sadrže ogromnu dozu šećera, kao i aditiva. Tačno je da će vas osvežiti i dati trenutno energiju, ali će vam je brzo i oduzeti.

Umesto jogurta i smutija savetujemo da izaberete sirovo voće koje možete jesti zajedno sa žitaricama. Ovo je odličan izbor jela i za osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane jer ćete snabdeti svoj organizam biljnim vlaknima.

sta-jesti-za-dorucak
Pixabay

2. Peciva

Pecivo je uobičajan izbor za doručak. I koliko god nam se činilo kao jednostavno rešenje koje će nas zasititi na početku dana, imajte u vidu da nije najzdravije. Naime, većina pekarskih proizvoda sadrže ogromnu količinu aditiva, soli i šećera. Osim toga, ona su veoma siromašna nutritivnim vrednostima koje su važne za normalno funkcionisanje organizma.

Ako volite pecivo, onda je najbolje da ga zamenite onim koje je napravljeno od celovitih žitarica.

3. „Zidarski“ doručak

Masna, teška i kalorična hrana nikako nije na spisku najzdravijih doručaka, te savetujemo da što pre iz ishrane izbacite jaja sa slaninom, beli hleb ili salame u sendviču.

Zidarski doručak mogu samo sebi da dozvole ljudi koji rade teške fizičke poslove, jer će kod drugih velike količine masti završiti u obliku masnog tkiva. Osim toga, vaš organizam neće dobiti potrebne vitamine i minerale.

Gde u gradu možete dobiti vrhunski doručak za malo novca

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link