Lifestyle Magazin

Šta je muškarac bez žene

Bio on najveći zavodnik ili večiti neženja, najveći je u očima svoje žene, kada se ogleda u odrazu ljubavi koju oseća prema njoj. Ona prema njemu.

Muškarac bez žene je tek karijerista. Hladan i proračunat biznismen. Ili pak srednjovečni usamljenik, koji se uvera da je to tako  želeo. A nije.

On je povređen i tužan. Usamljen, ali i uplašen, samo što se manje vidi kada to naše društvo analizira. Kad skriva suze, emocije i potrebu za nekim muškarac je kod nas muško. U protivnom nije dovoljno muško. Slabić je. A zapravo je svaki takav. Ranjiv i željan nekoga da ga voli.

Muškarac bez žene je stih isečen iz pesme, koja sada ni melodiju nema, jer jednako vredi i za žene koje ostanu bez njega.

U jutrima u kojima se kafa pije udvoje muškarac bez žene je tek uspavana statua, koja bezvoljno čita novine. Ionako bi ih čitao, ali bi ga prekoputa stola gledala ona. Žena sa kojom su jutra drugačija i lepša. Noći bi bojila toplinom emocija koje gaji za njega. A ovako je prepušten svojim insomnijama da vode borbe mesto njega. Zato beg traži u promilima i nekim drugim ženama. Opet žene, jer šta je on bez njih?

muskarac-pogled

Muškarac bez žene nedovoljno teži, jer su mu ambicije manje. Ona je najčešće ta koja ga ohrabruje i veruje, čak i kada to nije opravdano, da on uvek može bolje i vredi više. Muškarac to zna. Zato i kažu da iza svakog uspešnog stoji još uspešnija žena.

Zato beg traži u promilima i nekim drugim ženama. Opet žene, jer šta je on bez njih?

Manje je svestan potrebe da brine o drugima, jer mu i za empatiju treba žena. Ona je ta i koja ga u konačnici bira, ali mu prepušta zadovoljstvo lova, znajući da svaki od njih voli da osvaja, čak i kada su to već osvojene žene. Mesta, teritorije, srca, sve su to polja na kojima muškarac voli da dominira. A bez žene ne bi imao kome. Nema ni ovako, ali često nije svestan.

Bez žene ne bi bio svestan uloge oca, iako bi možda bio tata. To gotovo svako biološki može, ali karakterna osobina je biti otac.

muskarac-planina

Muškarac bi bez žene bio osuđeni tragač za nemogućim.

Bez žene ne bi bio svestan uloge oca, iako bi možda bio tata. To gotovo svako biološki može, ali karakterna osobina je biti otac.

Prazna soba u kojoj se živeti može, ali teško diše, jer prostoru fali mnogo toga da mu da živost.

Da je potreba obostrana svesno ističem, jer ženu ženom i muškarca muškarcem čini upravo sjaj u tuđim očima i vera da oni to zaista mogu biti. Muškarac i žena vredni ljubavi.

Nekad je lakše odustati nego voleti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

341 Shares
341 Shares
Share via
Copy link