Lifestyle Magazin

Nekad je lakše odustati nego voleti

Tražila sam nekoga ko će me voleti na način apsolutnog prihvatanja. Mojih vrlina i mojih mana, koje iako skrivene imaju dobar dio moje ličnosti. On je bio taj. Znao me i kad sam verovala da me niko znati ne može. Trpeo i poslednju ludost koju bi izvela i nastojao biti tu svaki put kada je potrebno. I više. Verovala sam da to nije ljubav, već podrška i prijateljstvo. Nesvesna da su oboje ogroman deo ljubavi koju ti ne pruža svako.

Ne zanima svakoga kako izgledaš ujutru dok na sebi nemaš sav sjaj prethodne noći.

Ne može svako biti tu kada je potrebno i staviti te visoko na listu svojih prioriteta.

On je mogao.

Biti suludo zaljubljen u moja izdanja koja niko drugi video nije.

Ali ja nisam mogla. Ne mogu ni danas, jer naučena sam da odustanem. Voleti je teško. Potrebno je prilagoditi i sebe, a ja to retko radim. Odustati je barem lako. Oduvek i zauvek. Za ljubav treba hrabrost. A i dobra doza ludosti. On je bio lud.

smeh-ljubav

Ne zanima svakoga kako izgledaš ujutru dok na sebi nemaš sav sjaj prethodne noći.

Ne može svako biti tu kada je potrebno i staviti te visoko na listu svojih prioriteta.

On je bio taj koji je čekao moje vikende da prođu, kako bi me umornim ponedeljkom čekao i tešio kako će sve biti ok. Čak i kada sam se vraćala sa vikenda provedenog sa nekim od mojih bivših.

Onaj ko te voli kritikuje sve što radiš, jer mu je jasno da uvek i svugde možeš bolje. Neće ti laskati da si najbolja, jer to nije ljubav, već kupovina tvoje pažnje i srca. A dobro znaš da emocije ne možeš kupiti.

Onaj ko te voli nema taktiku, jer su mu svi stavovi pali u vodu kada si se pojavila ti.

Onaj ko te voli ne može pogrešiti čak i kada je na posve pogrešnom skretanju sa svim pogrešnim znakovima u tvom životu, jer zna prečac do tvog srca, ali je pristao da ide zaobilaznicom. Zato što je svestan da voliš da te se osvaja, uprkos tome što to i nije tako teško.

Onaj ko te voli kritikuje sve što radiš, jer mu je jasno da uvek i svugde možeš bolje.

Onaj ko te voli zna tvoj sledeći potez i pre nego pomisliš da je vreme da ga uradiš. Ali se trudi biti iznenađen svaki put tvojim nespretnim iznenađenjima.

Onaj ko te voli spreman je čekati makar nikad ne dočekao svoju ulogu u tvom životu. Zato što je svestan da već samim čekanjem niže godine prisustva koje ga čini posebnim u tvom životu.

On je taj koji ti vraća nadu u ljubav, neisrcpno pokušavajući dokazati da nije kao svi drugi. Istovremeno pokazujući da ostali oko tebe jesu.

Uvek te neko voli na način koji jedini ima smisao da se zove pravi. Gotovo uvek i ti nekoga tako voliš. Ali neretko se desi da u strahu od ljubavi odustaneš, jer za ljubav treba više od dvoje ljudi koji se vole. Treba odricanja i spremnosti koje nekada sa jedne strane jednostavno nema.

Zašto je dama sama i zašto se to još uvek pitamo?

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link