Lifestyle

Šta će se dešavati u šestoj sezoni Igre prestola

Obožavatelji popularne serije Igra prestola sa nestrpljenjem očekuju 24. april kada će biti emitovana prva epizoda šeste sezone. Završetak pete sezone i dalje muči fanove, a najave za šestu sezonu su obećavajuće.

Priča se zahuktava, a šesta sezona je specifična i po tome što se ne radi po knjizi, a autor Džordž Martin je rekao da će se knjiga i serijia razlikovati, ali da će završiti na isti način. Nema nagoveštaja šta će se dešavati bar na osnovu radnje iz knjige, pa su fanovi u kompletnom mraku. Osim toga, iz HBO-a su najavili kraj serije posle osme sezone, što znači da je vreme da se neki zapleti i priče ispetene oko mnogobrojnih likova polako počnu sređivati. Već je na Arijinom spisku manje ljudi, sada ih je samo troje Sersei, Valder Frej i Planina, (koji je oživljen po Serseinom nalogu nakon duela sa Oberinom). Isto tako, manje je onih koji se nadmeću za presto. Kroz pet sezona, mnoge smrti pokazale su da su jedini ozbiljni igrači u borbi za presto Lanisterovi, Boltoni i Deneris. Iako je ona trenutno i nezavidnom polažaju, konačno je došlo vreme da Deneris stigne do Vesterosa, sada zrelija i iskusija nego što je bila pre pet sezona, kao dostojan protivnik.

Osim toga, mnoge zanima i situacija u vezi sa Džonom Snežnim, naročito zato što su se u mnogim medijima pojavile fotografije Kita Haringtona na setu snimanja Igre prestola. On je u jednom intervju kao objašnjenje za to naveo da je glumio mrtvog Džona Snežnog i našalio se da mu je to najbolja gluma do sada. Iako je ubistvo potpuno normalna i sada već i očekivana stvar u ovoj seriji većina ipak nije poverovala u Haringtonovo objašnjenje, te se čeka šesta sezona. Poslednje infromacije koje su procurile u javnost kažu da će se Džon Snežni pojavljivati u šestoj sezoni, ali kao duh, što znači da jeste mrtav.

Takođe, očekujte zahuktavanje u zamku u vidu ženskih peripetija – da li je zamak dovoljno veliki za dve, jake, namazane i opasne žene? Mislimo na Sersei Lanister i Olenu Tireli i sigurni okršaj koji sledi. Iako je Sersei izgubila nešto od svoje moći, i dalje je opasna, a sa tajnim oružjem (Planinom) dostojan je protivnik Olene Tireli koja zna Serseine tajne i sposobna je za sve zarad cilja (setite se Džofrijeve smrti). Stoga, je pobednik iz ovog duela podjednako neizvestan kao i iz svih ostalih.

Ne zaboravimo ni zaplete oko Brena, jer promo snimci za šestu sezonu najavljuju da će Brenova uloga biti ključna. Njegove vizije i magijske sposobnosti su razlog zašto se na internetu pojavljuju mnogobrojne teorije u vezi sa njim,

Za kraj, Valar Morgulis ili Svi moraju umreti, ali nekad se zapitamo ko je uopšte ostao živ?

Pročitajte šta je trenutno aktuelno u bioskopima

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

SABRA