Srbija Vesti

Objavljeno šta će biti sa crnim panterom koji luta po vojvođanskim atarima

panter
Foto: Pixabay

Potraga za crnim panterom, koji je juče (12. novembar) viđen u Banji Junaković kod Apatina, nastavlja se danas (13. novembar), a kada bude uhvaćen, plan je da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, koji je juče ceo dan bio na terenu sa kolegama u potrazi za ovom životinjom, rekao je da im je ideja da ga uspavaju i prebace u Zoološki vrt na Paliću.

– Zoološki vrt Palić ima najsavremenije sredstvo za uspavljivanje. Maksimalni domet je do 30 metara za uspavljivanje a mi to nećemo da radimo u zatvorenim kontrolisanim uslovima, nego bukvalno na otvorenom – kazao je Ivanović.

On je ispričao da su juče pantera tražili dronom sa termalnom kamerom, te da će tako biti nastavljeno i danas, ako treba i sutra, sve dok ne nađu predatora.

– Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja – ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini – rekao je sinoć Nemanja Ivanović za Telegraf.

Objasnio je i da je teren koji je pretraživan realan onoj autohtonoj, panterovoj, sa vegetacijom, izobiljem divljači, kao i da on u njemu nema prirodnih neprijatelja.

Izvor: Nova, Telegraf

Ličani iz Apatina ne plaše se pantera: „Navikli smo na medvede u rodnom kraju, bio sam u šumi, nisam se ni okrenuo“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link