Balkan Magazin

Srpski planinar poderao cipele na Durmitoru, pa zvao službu spasavanja da mu donese nove (FOTO)

Cipele Durmitor 4
Foto: Facebook / GSS Crne Gore

Planinari se u svojim avanturama često mogu naći u nepredvidivim situacijama, pa su onda prinuđeni da u pomoć pozovu Gorsku službu spasavanja da ih izvuče iz neprilike.

Uzrok planinarskih nevolja najčešće su povrede usled nepristupačnosti terena koji pokušavaju da osvoje, ili ekstremni vremenski uslovi, međutim ponekad razlog pozivanja spasilačke službe može biti zaista bizaran.

Upravo je takav poziv stigao Gorskoj službi spasavanja Crne Gore od strane jednog srpskog planinara koji se našao u „nevolji“, koji se graniči sa Riplijevom rubrikom „Verovali ili ne“.

Naime, prilikom osvajanja Durmitora desila mu se nezgoda sa cipelama, pa je tražio od spasilaca da mu donesu nove – i to isključivo broj 46!

Cippele FB objava
Foto: Printscreen / Facebook / Gss Crne Gore

„Putem OKC-a 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a, državljanin Srbije N.F (1992) uputio je poziv sa zahtevom da mu dostavimo par, kako reče, cipela ili patika isključivo broj 46 jer je svoje poderao.

Ceneći činjenicu da brza pošta, i kurirske službe ne vrše dostavu na nepristupačnom terenu, ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo u akciju i spasimo bosonogog, samo se nadamo da će i cipele/patike biti taman.

P.S. Pre odlaska na put proverite svoje vozilo/pardon CIPELE. Nadamo se da nas kurirske službe neće doživeti kao konkurenciju”, navodi se u objavi na Fejsbuku GSS Crne Gore.

Cipele Durmitor
Foto: Facebook / GSS Crne Gore

Inače, oni ističu da im ovo nije prva bizarna situacija u kojoj su reagovali ove godine, pošto su pre par meseci dobili poziv od jednog crnogorskog državljanina, kojeg su prilikom pešačenja zabolele noge usled grčeva, pa je tražio da po njega pošalju helikopter.

Izvori: Facebook / GSS Crne Gore, 24Sedam

10 razloga zbog kojih planinarenje treba uvesti kao obavezan školski predmet

Čitajte Luftiku na Google vestima

65 Shares
Share via
Copy link