Koronavirus

Dve Srpkinje na Skijatosu pozitivne na koronavirus

Dve Srpkinje koje se trenutno nalaze na Skijatosu pozitivne su na virus korona. Žene imaju lakšu kliničku sliku

One su na Skiatos otišle prvim letom.Obe žene se dobro osećaju i za sada nemaju simptome bolesti, piše B92.

Grčke vlasti su ih smestile u kovid hotel Aris koji ima svrhu karantina za obolele i obe će sutra biti ponovo testirane.

Žene su, kako saznajemo, došle letom čiji je zakupac bila srpska agencija “Odeon World Travel”.

– Mi jesmo bili nosioci, odnosno zakupci leta za ostrvo Skijatos, ali su pored naših putnika tu bili i putnici četiri druge agencije. Ne znam za njihove, ali od naših gositiju niko nije zaražen – rekao je generalni direktor agencije Odeon Mirko Bauk.

Inače, prema pisanju više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od tamošnjih aerodroma, a pet lica bilo je pozitivno: po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

Kako piše B92 radi se o dve Srpkinje.

Podsetimo, jedna porodica iz Beograda je već deportovana iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na koronavirus.

Sa porastom broja turista koji stižu u Grčku raste i broj zaraženih. Juče su od 28 otkrivenih novozaraženih, njih 13 bili turisti koji su ušli u Grčku.

Podsetimo, prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu, a nemaju teže simptome, trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana. U suprotnom idu u bolnicu.

Prvi srpski turista na Skijatosu ove godine je dočekan kao Bog, a to je samo delić priče

Share via
Copy link