Magazin Novi Sad

Sremski Karlovci kao Indija, teku bujice prljave vode zbog neodgovornog ponašanja izvođača radova (VIDEO)

Karlovci naslovna
Foto: Collage / Printscreen / Facebook / Sremski Karlovci aktuelno

Monsunske kiše koje su ovih dana pogodile naš grad i okolinu izazivaju brojne probleme, a vreme trenutno više podseća na prvu polovinu novembra, nego na kraj leta.

Kanalizaciona mreža u gradu odavno je postala preopterećena izuzetno velikim brojem novoizgrađenih zgrada, koje se samo priključuju na postojeći sistem, pa tako nikog više i ne čudi što nam ulice plivaju posle svakog jačeg pljuska.

Pored ovih problema, izvođači radova često nesavesno obavljaju svoj posao, ili ga ne dovrše kako treba, tako da mnoge ulice nisu vraćene u prethodno stanje nakon završetka radova.

Bujice u centru Sremskih Karlovaca

To su na svojoj koži najbolje osetili meštani Sremskih Karlovaca, čije se ulice nalaze pod nagibom, pa se neke od njih nakon svakog malo jačeg pljuska pretvore u prave bujice prljave vode.

Na Fejsbuk grupi Sremski Karlovci aktuelno juče je osvanuo je snimak kako nakon jučerašnje kiše izgleda Fruškogorska ulica u ovom prelepom sremskom gradiću.

Kako piše u postu, izvođači radova su skinuli ivčnjak koji je ranije usmeravao kišnicu na mnogo širu Ulicu braće Anđelić.

Kako po završetku radova on nije vraćen, prizori nakon pljuska u Karlovcima mnogo više podsećaju na one iz Indije, nego iz idiličnog sremskog grada.

„Ovo više nisu Karlovci, nego Venecija“

Na ovo izuzetno neodgovorno ponašanje izvođača radova reagovali su i meštani na Fejsbuku.

„Šta je ovo, više nisu Karlovci, nego Venecija“, „Mogu samo da zamislim kako je u Braće Andjelić.  Njiva bato, blato do kolena… Jaooo“, „Glasam pa talasam!“, „Sačuvaj Bože i sakloni. Jadni ljudi“, „Samo napredno“, „Dovoljno vode za hidroelektanu“, „Ja sam se preselio pre tri meseca iz Leskovca, i mislio sam da smo ga mi na jugu zakasali, ali ovde su pobednici. Smeće na sve strane, nepostojeća mreža za atmosferske padavine, raskopane ulice koje stoje i nikog ne zanimaju. Stvarno je blaga reč ludnica. I da, nigde nema ravno, osim u centru“, glasili su neki komentara.

Nadamo se samo da će problem biti rešen pre nego što neko bude povređen ili nastane veća materijalna šteta, jer  novembar je sve bliže, a prave kiše tek stižu.

VIDEO: Nestvarne slike noćašnjeg potopa u Novom Sadu, automobili plivaju, na ulicama hitne službe

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link