Magazin

Srđan Lalić sve mračne tajne Belivukovog klana pisao u svesku, detalje zna samo mali broj ljudi

velja mare srki
Foto: Printscreen / Privatna arhiva / Collage

Srđan Lalić je sve mračne tajne klana ispisao u neku vrstu dnevnika, a sav materijal je predao Tužilaštvu.

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), ujedno je i najvažniji adut protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sve tajne klana zapisao je u svesku koju je predao tužiocu.

U toj svesci, Lalić je do detalja zapisao sva zlodela klana, a interesantno je da je samo nekoliko osoba imalo uvid u nju.

Lalić je u svom slobodnom iskazu pred Specijalnim sudom u Beogradu pričao o krivičnim delima koje je počinio klan i otkrio da grupa Belivuk-Miljković stoji i iza likvidacija koje se vode kao nerasvetljene i kojih nema u optužnici.

Govorio je i o Skaju, te istakao da je bio distributer za tu aplikaciju za Srbiju, ali i o drugim stvarima.

1667996854-adcbac-1536x1194
Privatna arhiva

Svoja saznanja Lalić je zapisao u svesci, hronološki, a potom istu dostavio Tužilaštvu za organizovani kriminal. Uvid u pomenutu svesku nisu imali okrivljeni u postupku, kao ni advokati, te je prava misterija šta se sve u njoj nalazi, piše Nova.rs.

Pretpostavlja se da sadržaj sveske znaju samo tužilac i članovi sudskog veća u postupku.

Prvi put kad je izašao za govornicu u sudnici u Specijalnom sudu, Lalić je sa sobom nosio upravo pomenutu svesku. On je u njoj svoja saznanja ručno pisao i reč je o jednom od ključnih dokaza u slučaju protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Lalić je u svom iskazu govorio i o likvidacijama koje se kriminalnoj grupi ne stavljaju na teret poput ubistva Mirka Kojića, ali i Ljubomira Lainovića.

Obojica se i dalje vode kao nestali.

„Detaljno su mi ispričali Miljković i Marko Budimir kako su Kojića ubili produžnim kablom. Prvo su pokušali da ubiju produžnim kablom, i to Simke. Produžni kabl je pukao, Miljković mu je rekao da nije lako ubiti čoveka, pa je Miljković uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat. Uništili telo sekirom i skalpelom i to trajalo šest sati, pa su ga bacili u reku“, rekao je Lalić tada.

Govoreći o Lainoviću, istakao je da je on ubio Ljubomira Markovića Kića, ali da je kasnije likvidiran jer je „počeo da umišlja svašta“.

Sem Lalića, koji je učestvovao u svim ubistvima klana, a neretko se „isticao“ po tome kako je brutalno mučio žrtve, još dva optužena su govorila o zlodelima klana. Sporazume sa tužilaštvom potpisali su i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. U zamenu za svedočenje, okrivljeni će služiti manje kazne zatvora.

Klan Belivuk-Miljković tereti se za sedam brutalnih likvidacija, tela nisu pronađena jer su okrivljeni žrtve najpre mučili, a potom ubijali i njihova tela mleli u mašini za mlevenje mesa. Delovi tela potom su bacani u Dunav.

Mračna istorija “Fristajlera”: Pucnjava, dileri klana Velje Nevolje, požar i potonuće

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link