Novi Sad Vesti

Bivšem direktoru Dečijeg sela osumnjičenom za silovanje u Novom Sadu predložen pritvor

novi-sad-sud-policija
Foto: RTV

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu predložilo je da se osumnjičenom za silovanje, muškarcu (42), produži pritvor, dok je devojci (21) koja je prijavila seksualno nasilje određen status posebno zaštićene svedokinje.

Podsećamo da je 8. marta u večernjim časovima Policijskoj upravi prijavljeno seksualno nasilje, nakon čega je Tužilaštvo obavestilo javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv S.E. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Silovanje, kažnjivo zatvorskom kaznom u trajanju od pet do dvanaest godina.

Osumnjičeni S.E. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnog dela, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Izvor: Moj Novi Sad

Bivši ugledni novosadski političar osumnjičen za silovanje, žrtvu spasao dostavljač hrane

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link