Svet Vesti

Srbin likvidirao 4 penzionerke iz Nemačke, tražio bogate i usamljene

fotorobot-srbina

Tridesetjednogodišnji Srbin lišen je slobode u Nemačkoj zbog sumnje da je likvidirao četiri penzionerke.

Nemačka policija označila ga je kao serijskog lopova i ubicu, a lišen je slobode po poternici koja je za njim raspisana.

Prema nezvaničnim informacijama, lisice su mu stavljene u utorak (31. januar) oko 16 sati, i to u stanu koji je na samo 150 metara od poslednja dva mesta zločina.

Kako prenose nemački mediji, dokazi ga zasad nesumnjivo dovode u vezu sa likvidacijama Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se proverava njegova umešanost u likvidacije još dve penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hala.

Prema njihovim navodima, zajedničko za sve žrtve je to što su bile u poznim godinama, bogate i živele su same.

Međutim, navodno serijski ubica nije pronašao veliki plen u njihovim stanovima. U Nemačkoj je navodno za dva meseca, koliko je boravio u toj državi, ubio dve žene.

Nemački mediji preneli su da su istražitelji saslušali članove porodice Srbina, suprugu i decu. Oni su posle toga pušteni na slobodu jer nema indicija da je njegova žena bila umešana u zločine.

“Oni se i dalje nalaze u Nemačkoj”, prenijeli su saznanja iz istrage nemački mediji.

“Sa suprugom i dvoje dece u Nemačku je ušao početkom decembra, kao turista. On do sada nije bio poznat nemačkoj policiji. Prvi zločin počinjen je krajem decembra, a drugi prve nedelje januara”, preneli su nemački mediji, a tamošnja policija je objavila foto-robot osumnjičenog.

Oni navode da se njegova umešanost proverava i u likvidaciji žene (83), koje se dogodilo pre oko dve nedelje, ali i u ubistvu likvidaciji (94) 2020. godine.

“Motiv zločina se još proverava, ali se zasad sumnja da je u pitanju pljačka. Interesantno je da su sva četiri ubistva počinjena sredom”, dodaju nemački mediji, tvrdeći da je na oružju pronađen DNK slobode lišenog Srbina.

Sve starice ubijene su u sopstvenim kućama, a navodno je uhapšeni 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

Brat ubijene Gertraute N. (89), kako je preneo Bild, ispričao je da ga je nedavno policija saslušala.

– Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom. Pre treba da se zapitaju da li je u svim slučajevima isti počinilac. Verujem da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima – izjavio je brat ubijene.

„Prikupljeni su brojni dokazi, otkriven njegov DNK na mestima zločina, ali i drugi tragovi kao što su ruta kretanja, plaćanje karticama, koji su samo složili delove slagalice. Veoma veliki doprinos dalo je i objavljivanje foto-robota”, saopšteno je na konferenciji za medije, prenosi Kurir.

Viši javni tužilac Harald Lustig izjavio je da toliko likvidacija nije uobičajeno za ruralno područje.

– Žrtve su živele u neposrednoj blizini, uvek su mete bile starije žene, a zločini su se dešavali sredom – saopštio je tužilac.

Srbin je inače lišen slobode u stanu u kom je živeo s porodicom. Komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, odvela čoveka s lisicama na rukama, a ubrzo nakon toga su u pratnji policije izvedeni i žena i deca, a stan je zapečaćen.

Izvor: crna-hronika.info

Austrijske kobre u spektakularnoj akciji uhapsile Bojana J. (43) osumnjičenog za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu

56 Shares
Share via
Copy link