Srbija Vesti

Srbija razmatra vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

Ministar odbrane republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć (1. januar) da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je “važno da se čuju svi argumenti”.

“Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu. Pažljivo osluškujemo sve argumente”, rekao je Stefanović za TV Prva, a preneo 021.

On je dodao da bi se sa redovnim služenjem vojnog roka smanjila potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali i da treba razmišljati gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali.

“Nažalost, do 2012. godine resursi, poput kasarni, regrutnih centara i centara za obuku su desetkovani, zato moramo da razmišljamo ozbiljno gde će vojnici biti smešteni, kakvu će obuku i opremu da imaju i da država i Vojska imaju korist od toga”, rekao je Stefanović.

Ponovio je da se ozbiljno razmišlja o tome, ali da će odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.

Dnevnik vojnika iz Vulinove klase: Neće nas niko napadati, nemaju više šta da nam uzmu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ništa od toga, jer…sve što je ikada vredelo, upropastili su političari sa ovih prostora (koji god). Kasno je sad. Toliko.

1.9K Shares
1.9K Shares
Share via
Copy link