rijaliti
Magazin

Kako su Crnogorci rešili problem pogubnih uticaja iz Srbije koji kvare omladinu

Podgoričke Vijesti javljaju da će u Crnoj Gori emitovanje srpskih rijaliti programa biti strogo ograničeno, pošto smatraju da će na taj način zaštiti maloletnike od pogubnih televizijskih sadržaja.

Takvu odluku donela je Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu „Media centra“, prenosi Nedeljnik.

Direktor te organizacije, „Media centra“ Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

„Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje“, naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati inicijativu „Media centra“ da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog meseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

Kako zaglupeti narod sa novinama od 20 dinara i 3 kretena

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • A svoje CG šalju u Srbiju nezvane da učestvuju u ovim ljigavim programima radi para?!
    Što ne povuku sve CG iz Srbije, da se mi zaštitimo od njih!!!???

    • Ja sam inace protivnik rijalitija pa odakle god dolazio.Ima li iceg poucnog u tim glupim programima? .Pred prikazivanje programa il serija obavezno je obavestenje da emisija nije za mladje od 12 tj.14 godina..Za Zadrugu to ne vazi…

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link