Magazin

Žene zvane hrabrost: Same su stale pred kordon i postale heroine Srbije (VIDEO)

Proteste koji se prethodnih sedam dana održavaju širom Srbije obeležili su nemiri, suzavci, topovski udari, napadi, a u svom ovom haosu izdvojile su se i žene koje su pokazale da se ne plađe da se bore za svoja uverenja.

Dok su se u ulicama oko Skupštine odvijali sukobi između grupa protestanata i policijskih snaga, u centar pažnje dospela je jedna devojka koja je sama izašla pred kordon žandarmerije, piše Noizz.

„Šta radite to ljudi!“, vikala je devojka na nekoliko desetina policajaca pod punom opremom, i nesvesno ekspresno postala zvezda društvenih mreža nakon što su je okružile na destine kamera i fotografa.

Slično je uradila još jedna devojka ispred Skupštine koja je pitala policajce zašto ćute i zašto stoje u kordonu ispred svog naroda.

Jedna je pak pokazala na najbolji mogući način da je cilj većine okupljenih građana miran protest kojim žele da pokažu da nisu zadovoljni načinom na koji se vodi država.

Ni van Beograda žene nisu ostale u svojim kućama, pa je tako u Nišu među prvima izašla jedna doktorka koja je želela da iskaže nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji. Odlučila je da ponese bolnički mantil kako bi pokazala da ni doktori nisu zadovoljni.

Kristina sa Banjice je još jedan od ženskih heroja protesta i nema čoveka koji nije bio u fazonu kakva jebena carica nakon što je video kako je odbranila druga rečima – „pustite ga, je l’ to radite iz principa“.

Njena rečenica nam ceo dan odzvanja u glavi, a to nije jedina pametna poruka koju je poslala. Ona je snimljena i kako se suprotstavlja policiji ispred Skupštine i ova devojka je zvanično najhrabrija osoba u Beogradu.

Novi video u kojem Kristina pokazuje kolika je lavica, postao je viralan, a ono što je rekla ćete zapamtiti kao najinspirativniju stvar koju ste danas čuli.

Kristina, kapa dole!

Uhapšen monah koji je demonstrante branio od policije (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

684 Shares
684 Shares
Share via
Copy link