Magazin Putovanja

Turistu iz Srbije progutali talasi na letovanju u Grčkoj. Imao je dvoje dece

sarti-talasi

U grčkom letovalištu Sarti za vikend se utopio Z. B. (52) iz Gornjeg Milanovca. Istog dana, na istoj plaži, utopio se još jedan turista.

“Nažalost ovih dana u Sartiju se utopilo nekoliko ljudi. Jutros je među utopljenicima i jedan naš gost iz Srbije”, navodi se na Fejsbuk stranici Nikana.gr.

Dodaje se da “talasi nisu baš toliko veliki, ali su u nekim delovima vrlo opasni, pogotovo oko sredine plaže”.

Informaciju o utapanju potvrdili su za portal GMinfo iz preduzeća u kojem je nastradali čovek bio zaposlen.

Za one koji nisu upoznati, u letovalištu stari Sarti na severozapadnom delu Sitonije su skoro uvek ovakvi talasi. Istovremeno, na svega nekoliko kilometera udaljenim plažama more je uvek je mirno, sa kristalno čistom vodom.

U grupi Live from Greece objavili su upozorenje našeg lekara iz Soluna:

“Mole se naši turisti, nezavisno od toga da li su dobri ili loši plivači da obrate pažnju na opasnost od davljenja na plažama Sartija na Halkidikiju. Talasi  koji dolaze sa strane Svete Gore oblikuju ulaz u more u neobično strm odsek. Težina tela iznad vode u drugom ili trećem koraku je dovoljna da vas pošalje prema dnu, koje nikad ne dotaknete nogama i tu je kraj. Previše se ljudi tamo udavilo poslednjih godina, budite veoma oprezni!!! Ako su visoki talasi prisutni  odustanite od kupanja. Poštujte uputstva čuvara plaže čak i ako ste izvrsni plivači!”

U nedelju su se u Sartiju udavila 2 čoveka, a ovog meseca još nekoliko njih.

Jedna od dve današnje žrtve je naš čovek, otac dvoje dece, star 52 godine iz Gornjeg Milanovca, naodi se u objavi administratorskog tima.

Vlasnik grčkog restorana u Nea Makri koji nam je vratio veru u dobrotu

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Imao sam neprijatno iskustvo pre nekoliko godina na Velikoj plaži kod Ulcinja, blizu ušća Bojane. Talasi su bili veliki, a ja ceo život na moru, odličan plivač, rekoh šta ima veze i opa… otišao sam 30m od obale i krenuo da plivam nazad, i ni makac! Bukvalno plivaš u mestu, talas te poklopi, pa te onda voda povuče nazad. Trebalo mi je sigurno desetak minuta (to se čini kao večnost) da doplivam do obale. To je prvi i jedini put do sada da sam se osetio bespomoćan na moru. Posle smo ručali u jednoj sojenici i čovek nam je rekao da bukvalno drži čamac spreman i malo-malo pa ide na pučinu nekog da spasi.

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link