Izbori 2020

Zabranjen spot sa devojčicom, ali evo novog, sa dve BEBE i pričom o vantelesnoj oplodnji

Prvi je zabranjen zbog zloupotrebe deteta, a novi predizborni spot SNS-a prikazuje dve bebe i donosi priču o vantelesnoj oplodnji u Srbiji.

Aleksandar Vučić je na svom Instagram profilu sinoć objavio taj novi spot.

“Oduvek smo želeli da imamo decu. Na žalost prirodnim putem to nije bilo moguće. Pokušavali smo, trudili se, ali bezuspešno. Za postupak vantelesne oplodnje prijavili smo se o trošku države”, kaže majka Milena Đurđević iz Aleksandrovca.

“Uložićemo u povećanje finansijskih davanja za novorođenu decu, biomedicinski potpomognutu oplodnju”, pojavljuje se i predsednik Srbije, u spotu prikazan kako se zdravi sa pristalicama stranke na predizbornom skupu.

“Danas smo srećni roditelji devojčice i dečaka. I sve o čemu smo maštali ostvarilo se. Voleli bismo da imamo i treće dete. Mi danas znamo da je to moguće”, kaže Milena.

“Znamo da predsednik misli na nas, zato imamo nadu, jer imamo šansu da proširimo porodicu”, dodaje Vladica Đurđević…

VTO finansira država

Zanimljivo je, inače, da stranka pravi predizborni spot u kome se naglasak stavlja na vantelesnu oplodnju koju finansira država.

Finansiranje vantelesne oplodnje za parove u Srbiji postoji od 2006. godine, pre nego što je SNS došao na vlast. Ova tema bila je aktuelna i pre – Vučić je još letos najavljivao da će država za pronatalitetnu politiku u narednom periodu odvojiti oko 500 miliona evra, kao i da će vantelesna oplodnja biti besplatna u celoj Srbiji, bez obzira na broj pokušaja.

Parovi u Srbiji imaju trenutno pravo na tri besplatne veštačke oplodnje o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

I dok se na Fejsbuk stranici SNS i dalje na naslovnici “vrti” zabranjeni spot, novi je plasiran na Instagram nalogu samog predsednika Srbije.

Predsednik svojim primerom pokazuje da je zakon samo mrtvo slovo na papiru

“Mislim da ovaj spot pokazuje da u ovoj zemlji nema poštovanja zakona, da predsednik koji bi trebalo svojim primerom da pokazuje građanima kako se gradi i poštuje sistem, radi sve da ga uruši i da ovu zemlju i njene građane ponizi”, kaže za Nova.rs psiholog Ana Mirković.

Spot sa detetom koji je zabranjen je, kaže, imao svoju funkciju, a to je da se stvori privid poštovanja zakona, da građani dobiju informaciju da i predsednikovu stranku neko moze da prekori i kazni.

“Ovaj spot u kome je dvoje još mlađe dece pokazuje da će on i oni raditi sve što požele, onako kako žele i kada požele, bez obzira na sve”, ističe Ana Mirković.

Dodaje da jedva čeka reakciju REM-a na ovaj spot.

“Roditelji koji su pristali da svoju decu eksponiraju na ovaj način su tek, u najmanju ruku, čudni. Na ovaj način su zauvek obojili svoju decu, stavili ih u kontekst političke partije i veliki teret na njihova mala leđa. Prolazna je svaka vlast, a ta deca će nositi celog života teret jedne političke opcije o čijim će se namerama i delima mnogo pričati u budućnosti”, zaključuje MIrkovićeva.

Članice REM-a: Nema sumnje da je SNS zloupotrebio dete u predizbornom spotu

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link