Magazin

Špalir brodova i baklje, ovako se Split oprostio od Mateja Periša (FOTO,VIDEO)

matej-peris-oprostaj
Foto: FAH

Matej Periš juče je sahranjen u Splitu u krugu porodice, prema želji njegovog oca Nenada, a od 20.30 na splitskoj Rivi od nastradalog mladića opraštaju se prijatelji i sugrađani.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku, a veliki broj ljudi se okupio na Rivi.

– Hvala vam što ste pokazali srce – kazao je Nenad Periš okupljenima.

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja „čoveka čini čovekom“, a onda je poveo zajedničku molitvu „Oče naš“.

U čast Mateju, koji je bio skiper, napravljen je špalir od brodova u blizini trajektne luke. Na brodovima su zapaljene baklje, a onda su se začule i trube u znak poslednjeg pozdrava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku.

„Želimo da ga ispratimo dostojanstveno, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželeti mogli. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti“, kazao je jedan od Matejevih prijatelja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Oglasio se MUP o slučaju Matej Periš: Ovo je uzrok smrti mladića iz Splita

Izvor: Blic

OGLAS

51 Shares
Share via
Copy link