Magazin

Oglasio se MUP o slučaju Matej Periš: Ovo je uzrok smrti mladića iz Splita

Matej Periš
Foto:Nestali.hr/MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, saopštio je MUP.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

– Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda – saopštio je MUP.

Podsetimo, kako smo nezvanično saznali ranije danas, analiza DNK potvrdila je da je da je u sredu iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Mateja Periša.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tela mladića iz Dunava u Beogradu. DNK je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestau u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama.

U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmenili operativne podatke iz istrage.

Podsetimo, za Matejom Perišom se tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su spričali da je moguće da je telo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vetar.

Oni veruju da se telo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju reku samo na dodir.

Stigli rezultati obdukcije, telo nađeno na Adi Huji pripada Mateju Perišu

oznake

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link