Magazin

Leskovac: Lekari koji traže smenu Kriznog štaba na ličnom spisku direktora bolnice

Među više od 3.000 lekara koji su potpisali proglas “Ujedinjeni protiv kovida” zbog nezadovoljstva radom republičkog Kriznog štaba nalazi se i 13 lekara iz Leskovca čija su imena sada i na drugom spisku koji je, kako kaže, za svoje lične potrebe, sastavio direktor Nebojša Dimitrijević. Iako direktor tvrdi da je spisak za njegovu ličnu upotrebu, lekari koji se nalaze na njemu smatraju da je reč o etiketiranju, ali da ne znaju koje će posledice biti. Podsetimo, tokom prošle nedelje, smenjeni su lekari sa VMA, takođe potpisnici proglasa.

Još se nisu stišale strasti nakon što je smenjeno troje načelnika različitih odeljenja u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu koji su podržali proglas „Ujedinjeni protiv kovida“, a da se nešto „kuva“ na jugu Srbije tumačenja su koja slede nakon što se u javnosti pojavio spisak koji je sastavio i potpisao direktor leskovačke bolnice, pišu Južne vesti.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić podelio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj je dokument koji je potpisao direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, a koji je naslovljen „Spisak zaposlenih u Opštoj bolnici Leskovac koji su potpisali za smenu Kriznog štaba“.

Razne komentare građana izazvala je ova objava doktora Panića, a spiskom su zatečeni i leskovački lekari koji su na njemu.

Jedan od njih, Nenad Zdravković, pretpostavlja da je neko tražio od direktora da sastavi ovaj spisak i da ne zna koja je njegova namera.

– Vidim da ga je potpisao direktor. Da je spisak za njegovu upotrebu, za sebe, on ga ne bi potpisao. Ja sam i u opoziciji, mislim da je jasno zbog čega je napravljen. Nemamo dokaze, možemo da nagađamo, mada miriše na revanšizam. Hajka na lekare potpisnike ide po Srbiji, ovo je deo toga – kaže Zdravković.

On kaže da od kada je potpisao proglas nezadovoljnih lekara nije imao problema na poslu, ali dodaje – ne znači da ih neće imati.

Probleme do sada nije imao ni još jedan potpisnik proglasa Aleksandar Rangelov, koji kaže da neki od njegovih kolega jesu imali probleme.

– Ne znam za sada ništa. Pretpostavljam da oni misle da su potpisnici neprijatelji režima. Ja sam javno iznosio svoje stavove, bez razmišljanja sam potpisao spisak Ujedinjeni protiv kovida. Imam svoje stavove vezane za struku i za politiku. Oni su u suprotnosti sa aktuelnom politikom, to nije tajna. Imao sam zamerke i na sastav leskovačkog Kriznog štaba, svi to znaju, to nije tajna – kaže Rangelov.

Po njemu, jasno je da je reč o etiketitranju.

– Ne marim za posledice. Najvažnije je da sam otvoreno progovorio, ako sada ćutim kada ću govoriti – kaže Rangelov.

Direktor Bolnice: Spisak je za ličnu upotrebu

Da nije reč ni o kakvom etiketiranju kaže potpisnik ovog dokumenta Nebojša Dimitrijević, koji dodaje da mu je potreban kako bi video ko su potpisnici i kako bi sa njima razgovarao lično.

– Hteo sam da vidim sa njima šta im ne odgovara, ko su, šta su. Među njima ima načelnika, da vidim šta to njima ne odgovara, da čujem neke savete. I ja sam u Kriznom štabu, niko nije došao da mi kaže šta im ne odgovara, a potpisali su peticiju. Možda imaju sugestije, korisne savete. Razgovaraću sa njima narednih dana – kaže Dimitrijević.

Iako je spisak zaveden, a na njemu je i pečat zdravstvene ustanove na čijem je Dimitrijević čelu, on kaže da je za ličnu upotrebu.

– Spisak je napravljen da bi znao koja su to sve imena. Ništa lično, samo da vidim šta je to, to su dobri lekari, ima i iskusnih. Čekamo novi talas, da vidimo da li možemo da ispravimo nešto. Bolje to meni da kažu, ja sam otvoren za sugestije. Samo zbog toga je spisak napravljen. Neki su bili u kovid bolnici, neki ne, možda su videli propuste, uvek može bolje – kaže direktor.

On nije objasnio zbog čega je dokument zvaničan ako je za njegovu ličnu upotrebu, a kako kaže, preneće njihove sugestije i na sastanku u Beogradu, ako ima dobrih ideja.

ODMAZDA: Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali proglas “Ujedinjeni protiv kovida“

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
Share via
Copy link