Novi Sad

Budući izgled Spensa: U planu vidikovac sa svim ugostiteljskim objektima

spens
Foto: Ilustracija / mojnovisad.com

U planu je da Spens, nakon dugoočekivane rekonstrukcije, na poslednjem spratu dobije vidikovac, odnosno restoranski prostor sa svim ugostiteljskim lokalima.

Urbanisti i inženjeri već rade na rešenju budućeg izgleda Spensa. Ono što je poznato je da će objekat zadržati izgled i kontrukciju, uz proširenje funkcija i usluga koje nudi, prenosi 021.rs.

Kako je objavljeno još 2021, planirano je da objekat bude potpuno energetski saniran te da dobije gradsku galeriju, odeljenje gradske biblioteke, nove garaže, proširene i nove sportske sale, nove bazene i klizalište na otvorenom.

Sve to planira se u nameri gradske vlasti da Spens postane visokoprofitabilno, multifunkcionalno sportsko-rekreativno okupljalište Novosađana, sa dodatnim kulturnim-zabavnim i ugostiteljskim sadržajem.

Nakon izrade elaborata postojećeg stanja Spensa, njegovi čelnici i projektanti su došli do zaključka da je objektu potreban dodatak – projektovanje nove trenažne dvorane i nadgradnja za potrebe vidikovca.

Trenažna dvorana treba da posluži za trening košarke, odbojke, rukometa i ostalih sportova na parketu, u dvorani koja će biti zajednički prostor namenjen sportskim klubovima i građanima. Istovremeno je planirano da mogu da treniraju svi koji žele, a zbog instalacije pokretnih pregrada, prenosi 021.rs.

Vidikovac bi bio u zoni rashladnog tornja Spensa i obuhvatio bi ugostiteljske lokale. Spens je i ranije najavio da želi da reši problem nekontrolisanog širenja kafića i restorana oko objekta, koji će biti izmešteni i obuhvaćeni u centralnom delu restoranskog prostora na najvišoj tački objekta.

Kako bi sve trebalo da izgleda moglo bi da bude poznato polovinom ove godine, kad će biti završen još jedan deo dokumentacije za rekonstrukciju.

Pre velikih građevinskih radova, za ovu godinu je u planu zamena kompletnih vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Izvor: 021.rs

Bazeni na Spensu: cene i smene za 2023. godinu

Čitajte Luftiku na Google vestima

158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link