Serbia Fashion Week
Foto: V. Veličković
Dogadjaji Moda Novi Sad

Specijalan program Serbia Fashion Weeka za jubilarno izdanje

Jubilarno, deseto izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano od 24. do 29. aprila. Tim Serbia Fashion Weeka priprema velika iznenađenja povodom ovog jubileja, koje će biti održano na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti, u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje Serbia Fashion Weeka predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje. Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija učiniće ga čarobnim. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom nesvakidašnje izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Serbia Fashion Weeka obeležiće jedna od najvećih modnih kreatorki na svetu uz svojevrstan performans i modele kakve do sada nismo imali priliku da vidimo na našim prostorima.

serbia fashion
Foto: V. Veličković

Najjači revijalni program Serbia Fashion Weeka do sada predstaviće više od 50 dizajnera iz čak 20 različitih država sveta. Revijalni deo internacionalnog festivala mode i umetnosti, Serbia Fashion Weeka, oduševiće modne sladokusce brojnim, svetski poznatim dizajnerima kao što su Emerik Fransoa iz Francuske, Erik Rosete iz Amerike, Mario Dići iz Italije, Kigdem Karavit iz Turske, predstavnici Kanadske nedelje mode iz Vankuvera, festivala mode Fashionclash iz Holandije, Ruske nedelje mode iz Sankt Petersburga i mnogi drugi.

Među najznačajnijim srpskim dizajnerima koji su takođe potvrdili učešće na Serbia Fashion Weeku su Zvonko Marković, koji proslavlja svoj jubilej na Srpskoj nedelji mode, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Suzana Perić, Marija Šabić, Milica Tričković, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi, dok su svoj dolazak potvrdili i brojni dizajneri iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi biće održan od 24. do 29. aprila, kada nas očekuju mnoga iznenađenja i programske novine. Za više informacija, pratite sajt i društvene mreže Serbia Fashion Weeka.

Srpski supermodeli 90-ih – danas (FOTO)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku