Koronavirus Magazin

Zaražena trojica visokih sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Valjevu

Valjevski episkop Milutin i još dvojica sveštenika iz iste eparhije zaraženi su virusom Covid-19. Kako je potvrdila valjevska eparhija, sva tri sveštena lica smeštena su u KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Episkop Milutin je koronavirus dobio, piše u saopštenju, tako što je, kao „vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu“.

Kako je naglašeno, „nepobitne su činjenice“ da eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze s pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija preduzela mere za sprečavanje zaraze.

U saopštenju piše da je „sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu ‘skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj’ „.

Medjutim, piše eparhija, „nikakva delegacija, nikakvi sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti eparhiji valjevskoj“, a ni episkop Milutin, kao ni svi sveštenici eparhije valjevske, „u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo korona virusom“.

U saopštenju je poručeno da će eparhija biri primorana da podnese krivične prijave ukoliko se nastavi „ova medijska hajka protiv eparhije valjevske i njenog eparhijskog arhijereja i sveštenstva“, prenosi Danas.

Vlada Srbije preporučila crkvama da obrede obavljaju bez vernika

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link