Magazin Putovanja

Ako planirate put u Španiju dobro pazite na ova stroga pravila i visoke kazne za njihovo kršenje

spanija letovanje pravila

Približava se ono doba godine kada razmišljamo ili maštamo o odlasku u inostranstvo na odmor na suncu. Pored Grčke, jedna od najposećenijih zemalja za vreme leta svakako je i Španija.

Međutim, odlazak u zemlju pod žarkim suncem dolazi sa specifičnim pravilima, za koja mnogi jednostavno ni ne znaju da postoje.

Više od 15,5 miliona Britanaca napustilo je britanska ostrva prošle godine da bi išlo na odmor u Španiji i na njena ostrva, uključujući popularne Baleare i Кanare, piše Ladbible.

To je ogroman broj, čak pet miliona više nego što odlazi na odmor u zemlju koja na drugom mestu – Francusku.

„Pre nego što spakujete kofere, važno je da se edukujete o pravilima putovanja, posebno zbog toga što se svake godine najaviju novi propisi. Na ovaj način možete da uživate u letnjem odmoru, dok ostajete bezbedni i poštujete lokalne zakone”, upozoravaju turističke agencije Britanca koji planiraju da uhvate malo sunca u Španiji za letnji odmor.

Evo glavnih pravila kojih i vi treba da budete svesni ako idete u Španiju:

Buka

Кažnjavanje turista u Alikanteu zbog buke, kao što je glasna muzika na plaži ili u hotelu nakon završetka večeri, može koštati i do 30,000 evra.

After-parti

Na Ibici i Majorki, neovlašćeno ili neuređeno organizovanje žurki podleže visokim kaznama, kao i prisustvovanje takvim događajima, sa kaznama do 27,000 evra.

Taksi

Britanska vlada savetuje svoje građane da koriste samo registrovane taksije, jer vožnja u neregistrovanim taksijima može rezultirati kaznom do 600 evra.

Plaže

U Benidormu, turisti mogu biti kažnjeni sa više od 1,200 evra za boravak na plažama nakon mraka, između ponoći i 7 ujutru.

Nudizam

Skidanje odeće na za to posebno obeleženim mestima rezultira kaznom od 600 evra po osobi.

Alkohol i pušenje

Na španskim plažama, konzumiranje alkohola i pušenje cigareta su zabranjeni, sa kaznama od 700 evra za alkohol i 1,800 evra za pušenje.

Ova pravila su uvedena kako bi se smanjio rizik od nesreća, zaštitili resursi lokalnih hitnih službi i očuvala čistoća plaža.

Izvor: Magazin Politika

Plaže u Grčkoj ovog leta nadletaće dronovi: Pripremite se za 7 novih pravila

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link