Magazin

SNS urnebesnim spotom odgovorila na proteste (VIDEO)

Srpska napredna stranka objavila je na svojim društvenim mrežama režirani video, sa glumcima, u kojem ismeva predstavnike opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića i proteste koji se održavaju već devet nedelja u više gradova u Srbije.

Spot je objavljen sinoć nakon održanih protesta u Beogradu i još dvadesetak gradova i mesta u Srbiji, ali i u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Kaleidoskop.

Društvena mreža Tviter već se usijala, nepunih sat vremena od puštanja spota. Jedan od najaktivnijih je Srđan Dragojević, režiser.

Novi protesti

Podsetimo, sinoć su se, devetu subotu zaredom, nezadovoljni građani okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta na protestu „Jedan od pet miliona“. Pored Beograda i drugim gradovima Srbije održan je novi protest „Jedan od pet miliona“.

Na platou su se građanima se obratili profesorka Marija Bogdanović, umetnik Marko Šelić Marčelo i Slađana Stanković iz Udruženja malinara.

Organizatori su se na početku zahvalili studentima koji su šetali sa svojih fakulteta do platoa, a potom je pročitano pismo studenata Fakulteta političkih nauka, koji su zatražili ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Miki Manojlović: Ne bih se ljutio da Srbija prizna Kosovo, protesti opozicije su uzaludni

„Svakog dana nas lažete putem javnog servisa koji ste prisvojili zarad svojih ličnih interesa. Jedan čovek sa svojim partijskim poslušnicima oduzeo nam je pravo da znamo sve. Aleksandre Vučiću, ti si simbol manipulacije, nepotizma, partijskog zapošljavanja, korupcije, urušavanja sloboda, banalizacije države i napada na neistomišljenike. Zbog svega ovde navedenog, pozivamo sve studente fakulteta Univerziteta u Beogradu i ostalih univerziteta u Srbiji da nam se pridruže i da se pobune protiv tiranije Aleksandra Vučića“, piše u proglasu studenata FPN.

Okupljeni su duvali u pištaljke i nosili transparente na kojima piše „Srušio se Savamalu, al ti ne dam štalu“, „Našu dedovinu krčmiti nećete“, „Uništili ste najveću fabriku na otvorenom“, „Pošta – poštarima, stranke političarima“, „Ne trebaju nam Pupsovci, trebaju nam stručnjaci“.

Na protestu su bili i predstavnici levog bloka koji nose crvene zastave i transparent „Dole Vučić, dole kapitalizam“, kao i malinari koji su istakli table sa imenima gradova iz kojih dolaze.

Tebe Аleksandre je napala opasna, carska bolest

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
297 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
297 Shares
Copy link