Magazin Novi Sad

Naprednjaci nameštali plan grada za “Novi Sad na vodi”, a isplivao sukob interesa

vucevic-uredjenje-centra
Gradonačelnik obilazi mafijaške radove /Foto: Grad Novi Sad

Aleksandar Radukin iz resornog odbora za urbanizam i saobraćaj Stranke slobode i pravde Novi Sad, izneo je danas tvrdnje da je Zoran Vukadinović, zamenik predsednika Komisije za planove Skupštine Grada, u sukobu interesa.

– Generalni urbanistički plan prestao je da važi krajem 2021. godine, pa su Naprednjaci, po hitnim postupcima, forsirali donošenje odluka koje vode ka usvajanju planova za „Novi Sad na vodi” i izgradnju „kineskog” – četvrtog mosta preko Dunava iz pravca Bulevara Evrope – naveo je Radukin i dodao:

– Međutim, iza ovoga krije se sukob interesa, budući da je Zoran Vukadinović zamenik predsednika Komisije za planove Skupštine Grada, a istovremeno od 2007. godine projektuje i „gura” planove za firme Montop, SUUNIKO i Južnu Bačku – istakao je on.

Radukin je naglasio da Vukadinović sve to radi preko svoje projektantske firme Andzor Engineering d.o.o. Novi Sad, koja istovremeno radi jednu od analiza procene uticaja na životnu sredinu projekta „Novi Sad na vodi”, te odobrava projekat:

– Zbog toga zahtevamo od gradonačelnika Miloša Vučevića da objasni kako je moguće da Vukadinović samostalno odlučuje o planovima koje radi njegova sopstvena firma, a sve o trošku građana. Ko mu je dao odrešene ruke da namešta svoj „tim” po javnoj upravi, dodeljuje unapređenja, te preko Vučevića namešta ljude u javnim firmama koje se bave urbanizmom?

Ako se ovome doda podatak da je Andzor Inženjering radio celokupan projekat uređenja Pozorišnog trga, koje je u javnosti okarakterisano kao „groblje”, sa upitnim količinama upotrebljenog materijala i ukupne vrednosti projekta za Suniko i Montop, jasno je da će gradonačelnik Miloš Vučević morati da odgovori na još neka pitanja – zaključio je Aleksandar Radukin iz resornog odbora za urbanizam i saobraćaj SSP Novi Sad.

Batinaši slomili nogu članu borskog SSP-a kao osvetu za subotnje blokade

OGLAS

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link