Srbija

Preti, vređa i udara: Ovako SNS kabadahija pokušava da izazove incident na protestu (VIDEO)

stefan-simic-sns-protest-radnika-kolubare
Foto: Printscreen

Na protestu radnika Kolubare, koji je održan juče u Lazarevcu, snimljen je muškarac koji je napadao i vređao učesnike protesta. Prema rečima Darka Simića, zamenika predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke, čovek koji ih vređao i napadao okupljene je Stefan Simić, član Srpske napredne stranke.

Na snimcima sa protesta, vidi se kako nepoznati muškarac pokušava da isprovocira učesnike protesta u Lazarevcu, a u jednom trenutku, kako se može videti, moralo je da reaguje obezbeđenje. Na skupu u Lazarevcu, između ostalih, bio je i Darko Simić iz Demokratske stranke, koji kaže da je reč o članu SNS koji je poslat sa namerom da izazove incident, prenosi Nova.

– Taj provokator je očigledno poslat na protest sa zadatkom da isprovocira incident. Prvi put sam ga video u životu. Video sam kako udara po glavi jednog od govornika, video sam kako je gurnuo novinara Foneta i čuo sam kako preti drugim novinarima.

Takođe je sve vreme dobacivao za vreme govora na protestu. Neprestano je psovao i vređao – objašnjava Darko Simić i dodaje da se njemu u jednom trenutku lično obratio.

– Izgovarao je moje ime i prezime, a zatim je spominjao i pogrdno Demokratsku stranku. Prišao mi je vidno pijan i pretio mi je. U kasnijem razgovoru sa građanima saznao sam da je došao na motoru.

Raspitujući se o njemu saznao sam ko je i gde živi, pa sam kasnije od komšija saznao da su ga vratili sa protesta u crnom autu, zatamljenih stakala.

Problematični dečko sa skupa se zove Stefan Simić i član je Srpske napredne stranke. Od njegovih komšija sam saznao da ga je pre tri godine SNS zaposlio preko Pro Tenta – navodi Darko Simić.

Podsetimo, radnici „Kolubare“ blokirali su u znak protesta juče Ibarsku magistralu u Lazarevcu, kod jezera Očaga, a i dalje ostaje zahtev da se poništi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

Protest je počeo minutom ćutanja za žrtve tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, a glavni zahtev radnika na protestu jeste da se poništi promena pravne forme EPS-a iz Javnog preduzeća u Akcionarsko društvo.

Traži se i ostavka Ministarke Rudarstva i Energetike Dubravke Đedović kao i smena Đedović sa mesta Skupštine EPS-a i primanje svih radnika sa Pro Tenta na EPS-ove ugovore.

Četvrti zahtev protesta upućuju predstavnicima SO Kolubara, a to su: hitne ostavke predsednika Sindikata radnika EPS-a i predsednika Sindikata radnika EPS SO “Kolubara” i opoziv svih sindikalnih poverenika, promena izbornih pravila i zakazivanje vanrednih jedinstvenih izbora na nivou sindikalne organizacije Kolubara.

Radnici Kolubare opkolili direktora: Šta si ti umislio, koji si ti k*rac!?

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link