Magazin

Radnici Kolubare opkolili direktora: Šta si ti umislio, koji si ti k*rac!?

kolubara
Printscreen / Collage

Evropa se suočava sa energetskim izazovima, a u Srbiji se predstavlja da je situacija apsolutno pod kontrolom i kako je naša zemlja i u ovoj važnoj sferi za korak ispred ostalih zemalja na kontinentu.

Dok se nižu hvalospevi na račun predsednika kako je on lično zaslužan za energetsku stabilnost zemlje, što je sinoć u jednoj televizijskoj emisiji rekla nekadašnja urednica Politike i bivša predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, u Srbiji su radnici rudarskog basena “Kolubara” odlučili da upitaju svog direktora nekoliko važnih pitanja.

Oni su sačekali direktora za proizvodnju uglja Milana Miškovića kako bi saznali odgovore o navodnoj nestašici uglja, a želeli su da znaju hoće li im Mišković ponovo poslati batinaše, što je zabeleženo i video snimkom.

 

Radnici su izgubili strpljenje u trenutku kada im je direktor u hodu objasnio kako uglja nema jer je padala kiša.

– Direktore, kada ćete vi nama sastanak da zakažete –  upitao je jedan od okupljenih radnika, dok se čuje glas drugog radnika koji je doviknuo „a radnicima ugalj, ništa“.

– Radnicima se rešava ugalj. Što se tiče uglja dobijen je prioritet, padala je kiša – odgovorio je direktor čime je još više razjario okupljene zaposlene.

– Padala je kiša? Juče je otišao kamion sa 30 tona – čuje se glas iza kamere.

Insistirali su radnici da im se sastanak zakaže, dok je Mišković nastavio da obećava kako će ga “kad bude normalno zakazati”.

U pokušaju da zaobiđe okupljenu grupu, revoltirani radnici su nastavili da postavljaju pitanja i zahtevaju odgovore.

– Šta si ti umislio, ko si? Hoćeš opet batinaše da nam šalješ da biju – obratio se jedan od radnika.

– Ja nisam poslao nikoga, nemojte da vređate – glasio je odgovor direktora nakon čega je krenuo prema automobilu koji ga je već čekao na ulici.

– Sram te bilo, šta ‘nemojte da vređate’, pošalji nam ponovo batinaše da nas biju, što ih ne dovedeš sad!? Ničija nije do zore gorela Miškoviću, samo ti idi na Zlatibor. Što ne dovedeš policiju sad, kad si pametan tako mangupe – uzvikivali su radnici.

Prethodnih dana pojavila se informacija da se posle Vodovoda, Poštanske štedionice i domova zdravlja sada krenulo sa pritiskom na radnike Kolubare da obezbede sigurne glasove za v.d. direktora EPS-a i funkcionera SNS-a Milorada Grčića.

Objavljena je i fotografija koja ide u prilog ovim informacijama.

sigurni glasovi eps
Printscreen

Grčić je na poziciji vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije već punih pet godina, tačnije od marta 2016. godine. Prethodno je od 2012. – 2015. godine bio v.d. direktora RB “Kolubara”, kada je na kratko postao direktor kancelarije za društveno odgovorno poslovanje u EPS-u. Zanimljivo je i obrazovanje ovog funkcionera jer je 1990. godine upisao jedan of fakulteta Univerziteta u Beogradu, da bi ga ratovi i sankcije sprečili u nameri da studira.

Ispisao se zvanično 2005. i iste godine upisao na smeru uslužni menadžment Univerziteta “Educons” iz Sremske Mitrovice, može se pročitati na sajtu istinomer.rs. Diplomirao je u aprilu 2012. godine, zanimljivo baš na vreme da zauzme pomenuto mesto v.d direktora RB “Kolubara”.

Grčić je u Obrenovcu od ranije poznat sugrađanima kao vlasnik kafića i pečenjare “Fantazija” gde je uz fakultetsko obrazovanje na “Educons” Univerzitetu dobio neophodne preporuke za v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, preduzeća od strateškog državnog interesa.

Poješće te mrak: U EPS-u se nižu skandali, a Igor Bečić preti smrću

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

5.2K Shares
5.2K Shares
Share via
Copy link