Magazin Srbija

SNS predstavio novi spot, Srbija kao devojka koja hoda visoko podignuta čela (VIDEO)

sns-spot-devojka-srbija

Srpska napredna stranka objavila je predizborni spot kojim je pomerila granice u načinu na koji se obraća građanima.

Posle kampanje iz 2019. u kojoj su funkcioneri naprednjaka promovisali futuristički izgled Srbije, Srbija sada može videti jednostavan crtež dugokose devojke bez crta lica koja „ponovo hoda visoko podignuta čela“.

Crno-beli animirani spot naprednjaka u nešto manje od minut predstavlja devojku Srbiju u belom, sa diskretnim plavim i crvenim porubima na suknji, koja razdragano šeta a pored nje promiču crteži manastira uz reči naratora da je Srbija vekovima na pozornici sveta bila moćna, snažna, sila, svima san i nedostižna.

Ali, kaže narator, vreme nikada ne staje, svet se menja, pa su došli teški dani za njena mlada pokoljenja, pa naša junakinja iz leta prelazi u jesen i u zimu, pa u totalnu tminu i pada.

„Ali u njenim grudima tinjala je vatra novog rođenja i nikada nije gubila nadu da će doći dan vaskrsenja“, priča narator.

A ona se iz ruševina, nacrtanih iza nje, podiže i hoda livadom punom cveća da bi se našla na pozornici ispred brojnih ljudi sa zastavama Srbije, kao na mitingu. A zatim slede crteži radnika na putevima, u kancelariji, na pruzi, učiteljice u školi…

A Srbija, kaže narator, hoda ponovo uzdignuta čela jer mi, njena deca, opet smo spremni za najveća dela, da radimo i gradimo jer nam je stalo da kad se Srbija po dobru pomene, da nam srce u grudima poraste.

Junakinja Srbija na levoj strani svečane haljine oko srca nosi bedž Srbije. Spot se završava brojem jedan na crvenoj pozadini i nazivom parlamentrane liste na plavom „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“.

Marketinški stručnjak Nikola Parun za Danas kaže da je ovaj animirani spot novina i da je pravljen za digitalne potrebe. On sumnja da će ga emitovati na televiziji.

– To je moderan format, kreativno zahtevniji za izradu i pretpostavljam da ga zbog toga drugi nisu koristili. SNS tu ima dosta strateški jak pristup i pretpostavljam velike budžete i zato mogu da uđu u realizciju takvog formata. Ovaj video pomalo podseća na spot Donalda Trampa u kampanji u kojoj se borio za drugi mandat, a koji je takođe bio u toj ilustrovanoj, polustripovskoj varijanti. To izgleda drugačije i svežije u odnosu na klasične spotove – navodi on.

Kada je reč o sadržaju spota, Parun navodi da je priča iz sadržaja dobra i na pozicijama koje zastupa SNS.

– Možda neko nije saglasan sa tim kako Srbija napreduje, ali sa pozicija vlasti, koja treba da prati ono što je uradila i uspeh za koji veruje da je postigla, tako to treba da izgleda – kaže sagovornik Danasa.

Upitan da li je žena Srbije izabrana zbog imenice ženskog roda ili zbog toga što predsednik SNS Aleksandar Vučić, u kampanjama pogotovo, naglašava žene kao stub porodice i napretka, on kaže da je verovatno u pitanju to što je Srbija imenica ženskog roda.

– Ali pošto je SNS ‘catch all’ partija, trudi se da nikad ne zanemari žensku populaciju i ima funkcionere i funkcionerke poput Zorane Mihajlović, koja se specifično time bavi, a i predsednik Aleksandar Vučić u svojim govorima često naglašava ulogu i snagu žena. Žensko pitanje za SNS, bar na deklarativnom nivou, i u praksi je dosta važno i potenciraju ga – zaključuje Parun.

Naravno da je Vučić prisvojio Đokovića i ubacio ga u svoj predizborni spot (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

38 Shares
Share via
Copy link