Magazin Srbija

Naprednjaci kradu i na poklonima, umesto 100, Negotincima 84 grama kafe

Kafa-sns-tviter-2
Foto: Printscreen/Twitter/Miroslav Aleksic

Izbori u Negotinu se bliže, a Srpska napredna stranka u okviru kampanje užurbano pokušava da ubedi glasače da zaokruže baš njihovu listu. Nakon više zanimljivih ideja na biračkim mestima širom Srbije, ponuda u cilju dobijanja sigurnog glasa biva sve obogaćenija.

Nakon poklona koji su se sastojali iz brendirane kafe, upaljača, hemisjkih olovki i SNS sportskih čarapa – zasladili su se građani i žele bombonama sa inicijalima predsednika Aleksandra Vučića.

Sada se stara, potvrđeno dobra kafa ponovo vraća u igru i političku trku. AV žele bombone su se poručkale, umesto incijala predsednika građani sada jedu samo “nežigosani” ratluk. Ali, slatko uz kafu ne može da izostane.

Ukrali svakom dve šolje kafe

Ovaj put, u okviru kampanje za izbore u Negotinu, koji će biti održani 17. oktobra, SNS je pripremila 10 deka kafe i kutiju ratluka. Problematično je samo što ambalažnom pakovanju od navedenih 100 grama, nedostaje 16 grama.

Zapravo, kesica kafe teži 84 grama, pa su građani, svaki od njih – ostao uskraćen za dve popijene šolje kafe. Brinu naprednjaci o zdravlju svog naroda, pa ih polako “skidaju” sa ovog poroka.

Takođe, poznato je da kafa povećava koncentraciju i mirisom podsvesno podstiče atmosferu toplog doma, pa su naprednjaci ovim napravili dobru taktiku. Koncentracija će građanima opasti, a bunovni glasači možda greškom, zaokruže baš njih.

Na Tviteru se velikom brzinom šeruje fotografija, na kojoj se vidi da vaga umesto 100 grama, pokazuje 84 grama.

Brojne su reakcije među Tviterašima, a povodom ovoga našalio se i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić:

Jedini spas SNS-a

Ovi mali gestove pažnje vladajućeg režima oprobani su na novosadskim izborima za Mesne zajednice, u Rumenci, Banatskoj topoli, Kikindi. Naprednjaci zapravo, oprobanu metodu sprovode svuda. Ovoga puta nije prošlo. Primera radi, možda se kafa ipak sada štedi a ne zakida građanima.

Ipak, na ključnim, beogradskim izborima SNS-ovci će morati da podele šleper kafe svakom Beograđaninu da bi pobedili. I to sa svojstvima koji izazivaju enormno umanjenu sposobnost kognitivnih funkcija.

U svakom slučaju, moraju da iznađu novi način vrbovanja građana jer zaista postaju demode i podsećaju na sve prazniji magacin. Asortiman se prazni, a kreativnosti je sve manje. Kabanice, ulje, šećer, kafa, postaju prošlost.

Da naprednjaci probaju sa ljutom rakijom poznatom kao šljivovica ili likerom od kog glava ne boli? Možda im je jedino rešenje da se dobro naoružaju flajkama i gorčinu poraza ublaže cirkom.

Na izborima za MZ Vučić i Vučević, rešavaju glasove kafom i čarapama

generic vignette (DESK luftika.rs)
547 Shares
547 Shares
Share via
Copy link