Lifestyle

Šminkanje za lenje devojke

Svaka devojka želi da izgleda lepo, ali ne voli svaka od nas da se šminka, a često nemamo ni vremena za to. Na Internetu su veoma popularni saveti za brzo šminkanje, za lenje devojke ili one koje nemaju vremena. Ovo su samo neki od tih praktičnih saveta koje možete primeniti svakodnevno kako biste bile lepše uz samo nekoliko poteza.

sminkanje-noz-sto-vintidz
Foto: minibeautylife.com

Pravilo broj jedan

Iscrtajte obrve, čak i ako ne želite da imate previše šminke na sebi ovaj mali trik će učiniti da vaše lice zablista.

Pravilo broj dva

Koristite kreditnu karticu ili neki drugi karton kako ne biste prelazili liniju između kapka i dela prema jagodicama prilikom nanošenja senke i ajlajnera.

Pravilo broj tri

Ukoliko ipak pogrešite tokom nanošenja ajljnera znajte da se svaka greška može ispraviti dokle god postoje štapići za uši i malo kreme.

alexandar-sminka-novi-sad
Foto: Luftika

Pravilo broj četiri

Kad vam nestane rumenila možete na jagodice staviti malo karmina i izblendirati.

Pravilo broj pet

Najjednostavniji potez koji vam rešava problem sa podočnjacima je potez u obliku broja tri. Iscrtajte broj tri počevši od sredine čela, sredina broja treba da je kod početka uha, a kraj broja tri da je na obrazu kod kraja uha.

devojka-sminka
Izvor: Pixabay ©

Pravilo broj šest

Ukoliko vas mrzi da iscrtavate precizno olovkim za oči dno vaših gornjih trepavica ,nju možete naneti i na spravicu za uvijanje trepavica i tako je preneti na dno vaših gornjih trepavica.

Pravilo broj sedam

Čak i kada se skroz našminkate maskara je ta koja može sve da upropasti. I malo maskare na kapku može dovesti do toga da morate da skidate šminku i sve radite ponovo. Zbog toga prilikom nanošenja maskare koristite kreditnu, vizit ili neku drugu karticu kako ne biste dotakli kapak.

Predstavili smo vam sedam koraka brzog šminkanja za lenje devojke i sve one pripadnice lepšeg pola koje nemaju mnogo vremena za šminkanje.

Više o tome šta je multimasking

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ne kapiram ovo pravilo broj pet. Kako iscrtati broj 3? Jel su to dve trojke koje medjusobno gledaju jedna u drugu, od cela preko ugla ociju do obraza ili kako?? Cime iscrtati? Puderom?

  • Sorry, šminkam se svaki dan već godinama..ali ovde ni jedno pravilo nije baš “normalno” opisano niti je za lenje devojke!
    Ako već želite da pomognete – budite precizniji ili postavite fotografije.

    Tekst je prepun propusta! Pravilo br.5 – kako i čime iscrtati troje ? Puder, rumenilo, korektor.. ?

generic vignette (DESK luftika.rs)
17 Shares
Share via
Copy link