Koronavirus Srbija

Smenjen zamenik gradonačelnika Novog Pazara jer je rekao da je poseta Vučića deo političke kampanje

vucic-novi-pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti svog pomoćnika Emira Ašćerića, koji je kritikovao dosadašnji diskriminišuću odnos Vlade u Beogradu prema stanovništvu tog grada.

“Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika”, navodi se u saopštenju Biševca.

Emir Ašćerić je smenjen samo 16 sati nakon javne kritike promocije predsednika Vučića, a gradonačelnik je pozvao Stranku demokratske akcije, iz koje dolazi Ašćerić, da predloži drugog kandidata za ovu funkciju.

Ašćerić je jučerašnju posetu predsednika Aleksandra Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom.

“Ne nasedamo na ovakve političke fazone”, napisao je on na svom profilu na društvenoj mreži. “Odlično prepoznajemo da se bavi više sobom i politikom, nego rešavanjem krize”, naveo je Ašćerić i zapitao zašto su respiratori za Novi Pazar “pomoć”, a za druge bolnice u Srbiji – redovno opremanje.

Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje "donacije" bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu…

Gepostet von Emir Ašćerić am Montag, 6. April 2020

U odgovoru na ovo gradonačelnik Biševac navodi da je jučerašnja poseta Vučića Novom Pazaru za taj grad značila puno.

“Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene”, navodi Biševac.

Svaki pojedinac, ističe on, ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

“Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljava jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi”, zaključuje Biševac.

Vučiću ovo nije pomoć, zar bolnice nisu trebale biti adekvatno opremljene i ranije?!

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


904 Shares
904 Shares
Share via
Copy link