Koronavirus Srbija

Smenjen zamenik gradonačelnika Novog Pazara jer je rekao da je poseta Vučića deo političke kampanje

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti svog pomoćnika Emira Ašćerića, koji je kritikovao dosadašnji diskriminišuću odnos Vlade u Beogradu prema stanovništvu tog grada.

„Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, navodi se u saopštenju Biševca.

Emir Ašćerić je smenjen samo 16 sati nakon javne kritike promocije predsednika Vučića, a gradonačelnik je pozvao Stranku demokratske akcije, iz koje dolazi Ašćerić, da predloži drugog kandidata za ovu funkciju.

Ašćerić je jučerašnju posetu predsednika Aleksandra Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom.

„Ne nasedamo na ovakve političke fazone“, napisao je on na svom profilu na društvenoj mreži. „Odlično prepoznajemo da se bavi više sobom i politikom, nego rešavanjem krize“, naveo je Ašćerić i zapitao zašto su respiratori za Novi Pazar „pomoć“, a za druge bolnice u Srbiji – redovno opremanje.

U odgovoru na ovo gradonačelnik Biševac navodi da je jučerašnja poseta Vučića Novom Pazaru za taj grad značila puno.

„Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“, navodi Biševac.

Svaki pojedinac, ističe on, ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljava jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi“, zaključuje Biševac.

Vučiću ovo nije pomoć, zar bolnice nisu trebale biti adekvatno opremljene i ranije?!

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


904 Shares
904 Shares
Share via
Copy link