Magazin Novi Sad

Najvrednija novosadska parcela dodeljena Vučevićevom savetniku, prijatelju i mašinovođi

bocara
Slobodan Milić Bocara, foto: Nenad Lazić/Nova

Najnoviji Generalni urbanistički plan Novog Sada, između ostalih, zabrinuo je i meštane Petrovaradina, koji su uvidom u GUP 2030 saznali da se na lokaciji oko Petrovaradinske tvrđave, na potezu takozvanog Trandžamenta, planira izgradnja stambeno poslovnog kompleksa.

Ono što uvidom u GUP nije moglo da se sazna je da su ove atraktivne parcele već kupljene od strane “svenovosadskog” graditelja, kompanije Galens. Međutim, zemljište nije dugo ostalo u vlasništvu firme kojoj je istim planom dato zeleno svetlo da gradi “Novi Sad na vodi”. Nakon svega mesec dana, parcele prelaze u ruke Siniše Mićevića, poslovnog partnera drugog najuspešnijeg SNS investitora, Slobodana Milića Bocare.

Mašinovođa po struci i prvi savetnik i prijatelj Miloša Vučevića, Slobodan Milić Bocara danas je uspešni investitor luksuznih kompleksa zgrada vrednih oko 40 miliona evra na raznim gradskim lokacijama. Da uspeh valja deliti, Bocara je pokazao upravo na Siniši Mićeviću kom je svojevremeno, prema podacima Agencije za privredne registre, poklonio svoju firmu “Bio team electro” sa sve osnovnim kapitalom od preko 95 miliona dinara, piše Ana Lalić za portal Nova.

Prateći dokumentaciju na APR, čini se da je Mićević na sličan način naprasno postao i vlasnik firme “ILF doo”, u čijem vlasništvu se sada nalaze parcele koje će, zahvaljujuči novom GUP, postati jedno od najatraktivnijih građevinskih lokacija.

U ulici Dunavske divizije, koja praktično opasuje Petrovaradinsku tvrđavu od Preradovićeve ulice, pa ste do Trandžamenta, kompanija “ILF doo” vlasnik je najmanje četiri parcele. Po katastarskim izvodima, ILF doo, koji je u formalnom vlasništvu Siniše Mićovića, raspolaže zemljištem sa više od 80.000 m2, što praktično podrazumeva veći deo Trandžamenta, a sada budućeg gradilišta. Prema novom GUP, ovde je planirana izgradnja stambeno – poslovnog kompleksa, čiji će se gabariti i spratnost definisati daljim planovima.

Ono što je izgleda već definisano, sudeći po APR, je ko će ga graditi.

– ILF, Galens i ES capital doo Slobodana Milića Bocare su deo istig koruptivnog kruga, kojima gradska vlast i Miloš Vučević pogoduju menjanjem planskih dokumenata. Šema je uvek ista: prvo te firme kupe neatraktivne lokacije, a onda se menjaju regulacioni planovi, diže spratnost, kubatura i nivo izgrađenosti. U momentu kada ILF kupuje to zemljište, ono je bezvredno, jer na njemu nije planirana stanogradnja. Sada, menjaju urbanističke planove i od zaparloženih parcela prave elitne građevinske komplekse. Na taj način, bezvredno zemljište postaje basnoslovno vredno – kaže predsednik novosadskog odobra Narodne stranke Bora Novaković.

On je istakao da je u pitanju vrlo atraktivna lokacija za stanovanje, sa koje će se pružati pogled na Novi Sad i da može “samo da pretpostavi” koliko će koštati kvadrat stana u ovom elitnom naselju.

Nastavak teksta možete pročitati OVDE!

Vlasnici Galensa tuže novosadske aktiviste, traže 2 miliona dinara za duševne boli

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link