Balkan Vesti

Zagrepčanka (27) čuvala kokain u sefu banke (FOTO)

droga sef 1
Foto: PU Zagrebačka

Policija u Zagrebu obavila je kriminalističko istraživanje 27-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet drogama, prenosi Index.hr.

– Sumnja se da je protivno odredbi člana 3. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, na za sada neutvrđen način, a radi dalje preprodaje nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba te drogu prevozila u ličnom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih tablica, da bi potom drogu preprodavala, navodi se u saopštenju.

droga sef 2
Foto: PU Zagrebačka

Naime, zagrebački policajci su u sredu 16.11.2022. oko 11.55 časova u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu uočili osumnjičenu 27-godišnjakinju koja im je tokom daljeg postupanja policijskih službenika predala oko 0.55 grama marihuane zapakovane u jedan plastični paketić.

Istog dana policijski službenici pretražili su automobil Ford Fiesta zagrebačkih registarskih tablica u vlasništvu osumnjičene i pronašli ukupno 5.2 grama kokaina spakovanog u devet plastičnih paketića i 5.8 grama amfetamina spakovanog u jedan plastični paketić.

Drogu i novac čuvala u bankovnom sefu

Policijski službenici pretražili su i stan na području Novog Zagreba i pronašli ukupno 1.3 grama marihuane, 0.8 grama kokaina spakovanog u vakuumirani plastični paketić, 68.4 grama amfetamina spakovanog u tri vakuumirana plastična paketa, jedan uređaj za vakuumiranje i 74 plastične kesice za vakuumiranje.

U četvrtak 17.11.2022. policijski službenici su, sumnjajući da to nisu sva mesta gde sakriva drogu, pretražili i bankovni sef. U sefu je pronađeno 58 grama kokaina spakovanog u četiri paketa, kao i novčani iznos od 87.400 eura za koji se pretpostavlja da je pribavljen od preprodaje droge.

droga sef
Foto: PU Zagrebačka

Osumnjičena je dalje predata pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podneta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Izvor: Index.hr

Novosadski par dilera osuđen ukupno na 7 godina i 4 meseca zbog prodaje amfetamina

 

68 Shares
Share via
Copy link