Magazin Novi Sad

Kuče upucano kod Novog Sada i ostavljeno pored puta spasao škotski biciklista anđeoske duše

jasuki i din
Foto: Printscreen

Sećate li se Škota Dina i njegove mace udomljene u Bosni? Ta družina postaće bogatija za napuštenu kucu Jasuki iz Novog Sada

Naime, biciklista i travel bloger po imenu Din, poreklom iz Škotske, pronašao je te 2019. u Bosni, na svom putovanju po Evropi „majušno mače koje ga je jurilo uz brdo pokušavajući da mu privuče pažnju“.

Nala je od tada veran Dinov saputnik, a taj mali tim za putovanja postaće, čini se, bogatiji za još jednog člana, ni manje ni više nego za napuštenog psa iz Novog Sada.

U njivama udaljenim sat vremena od našeg grada Din je nedavno pronašao psa za kojeg je prvo mislio da ga je udario auto. Ispostavilo se da je pas upucan.

– Kada sam mu prišao njegovo lice kao da je govorilo „Molim te, ne idi“.

Sledeći koraci odveli su ih do veterinara, čija prognoza nije bila dobra – slomljena karlica i 10% šanse da će to ljupko štene ponovo moći da hoda, čak i nakon operacije, uz niz drugih problema.

Odluka da uspava Jasuki, kako je nazvao svog novog prijatelja, nije bila opcija.

– Nije pokazivala znakove bola i izgledala je srećno. Kad bi me pogledala tim svojim očima, jednostavno nisam mogao.

Sakupio je, uz pomoć svojih pratilaca 4.000 funti, koliko je bilo potrebno za operaciju i Jasuki se sada uspešno oporavlja. Din je svaki dan posećuje i toliko se vezao za nju da će je, nakon što se oporavi, verovatno udomiti.

Još jedna sjajna vest, zahvaljujući volji dobrih ljudi skupljeno je i više novca nego što je bilo potrebno za njenu operaciju – 76.000 funti. Din planira da preostali deo novca prosledi dalje, za pomoć drugim odbačenim životinjama.

Taj pustolov napominje da je šokiran brojem napuštenih životinja u Srbiji i da takvu situaciju nije video nigde drugde na svojim putovanjima.

A Jasuki?

– Svakim danom izgleda sve bolje i snažnije. Čak i kada joj govorim koliko je važno da se odmori, ona zaista počinje da pomera zadnje noge, napisao je na svom Instagram profilu taj avanturista i ljubitelj životinja.

Mala bosanska stoperka i veliki nežni Škot pišu putopis zbog kojeg ponovo volimo život

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
233 Shares
233 Shares
Share via
Copy link