Srbija

Direktor škole u kojoj su maltretirali nastavnicu saopštio konačnu odluku o sudbini 3 “mangupa”

trstenik nastavnica
Foto: Printscreen Twitter/ZoranIl77273998

“Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole. Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika“, saopštio je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Ovim rešenjem je praktično verifikovana odluka Nastavničkog veća koje se izjasnilo da se dvojica učenika isključe iz škole, prenosi Nova.

Inače, roditelji trećeg učenika su pre jednoglasnog izglasavanja Veća, podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz Tehničke škole.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gde trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesorku, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se snimaju, potresao je celu Srbiju i izazvao burnu reakciju javnosti.

Učenici Tehničke škole u Trsteniku i I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su pre incidenta zakasnili na čas.

Kako smo već pisali, pojedini profesori, kolege nastavnice engleskog jezika, navodili su da se pomenuta grupa učenika i ranije problematično ponašala.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović, koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Tehničke škole, dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet.

Kako je ranije pisano, otac jednog od mladića, zapretio da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina. Ali, takva tužba nije stigla u Tehničku školu.

Ljubivoje Ršumović: “Nastavnicima hitno dati status službenog lica, sve drugo je mlaćenje prazne slame”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link