Magazin

Život Silvane Armenulić bio je tragičniji i tužniji od njene muzike

Pre 44 godine, na današnji dan (10. oktobar), poginula je Silvana Armenulić, jedna od najvećih pevačkih zvezda bivše Jugoslavije. Silvana je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći, a njena pogibija pogodila je celokupnu bivšu državu.

Nakon tragedije njene pesme nastavile su da žive i sećaju na jednu uspomenu koja nikada neće utihnuti.

Silvana je izgubila život na autouputu Beograd-Niš vraćajući se sa nastupa iz Aleksandrovca. U ovoj teškoj nesreći živote si izgubuli i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević, piše portal Objektiv.

Ko je bila lepotica koja je podsećala na italijansku glumicu?

Rođena kao Zilha Barjaktarević u Doboju, umetničko ime je dobila po Silvani Mangano, italijanskoj glumici na koju je ličila.

Bila je udata za Radmila Armenulića, a iz tog braka dobili su ćerku Gordanu.

Pevačica je istakla u jednom intervjuu koji datira iz 1972. godine da ju je vrlo pogađalo kada su novine o njoj pisale neistinu i kada se njen privatni život provlačio kroz tadašnje medije.

“Tu nije bilo ni 10% istine”, rekla je tada Silvana i dodala:

“Važno je pisati o profesiji, zašto čačkati po privatnom životu i tražiti nešto što stvarno malo koga interesuje”, zaključila je ona ni ne slutivši kakva vremena predstoje i kako će se u budućnosti sve više karijere nekih pevača graditi na skandalima iz privatnog života.

Bela golubica na grobu

Nesreća se dogodila na autoputu Beograd – Niš, a sa njom je tada poginula njena sestra Mirjana Barjaktarević, kao i violinista Rade Jašarević.

Nikada nije razjašnjeno to ko je vozio automobil, ali ni zašto su u to vreme bili tek na pola puta do Beograda, kada je već trebalo da stignu kući.

Silvanina sestra bila je u šestom mesecu trudnoće kada je poginula, a njih dve sahranjene su zajedno, na Novom groblju u Beogradu.

Ono što privlači posebnu pažnju jeste bela golubica koja se nalazi na njihivom spomeniku, a koja ima posebnu simboliku.

Naime, u hrišćanstvu je bela golubica simbol Svetog Duha i sva narodna verovanja vezana za nju su lepa i pozitivna.

Neka od verovanja jesu to da belu golubicu treba doneti na venčanje ili neko slavlje jer donosi dobar brak i porod, veruje se i da golub nikada neće boraviti tamo gde ima negativne energije, a ako napravi gnezdo u potkrovlju kuće, stanarima je zagarantovana duhovna zaštita. Isto tako, ukoliko ga neko ubije, njemu sledi večno prokletstvo jer se ogrešio o Božju pticu.

Sestra Silvane Armenulić otkrila njene najveće tajne koje je sa sobom odnela u grob

Silvanina sestra Dina Bajraktarević Nikolić otkrila je neke od njenih velikih tajni i planova koji nisu ostvareni kada joj je iznenada prekinut život.

“Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom. Počela je da se zabavlja sa sportskim komentarom Markom Markovićem.

Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom”, rekla je za “Blic” Silvanina sestra, koja otkriva da je Silvana imala probleme sa sverkrvom.

“Njena svekrva nikada nije htela da je prihvati. Kada su dobili ćerku, Silvana se i dalje bavila pevanjem, nikada nije htela da napusti karijeru, da bude kod kuće. Zato je zamolila svekrvu da joj čuva ćerku i za to joj plaćala 600 hiljada dinara svakog meseca, da ima za hranu, troškove za Gordanu.

Cela kuću je Silvana renovirala, nameštaj je menjala – kaže Dina, koja ne može da podnese javna Radmilova obraćanja u kojima je govorio da je on kupio stan gde je živeo sa Silvanom jer, napominje pevačicina sestra, sve to je – čista laž”, istakla je ona.

Silvana je bila nesrećna u braku, posebno kada je saznala da je suprug vara, kako tvrdi njena sestra.

“Radmilo se zabavljao sa Mirom Peić dok je Silvana bila živa. On je četiri godine već bio sa njom. U Domu sindikata smo bile sestra Mirjana i ja na koncertu i Radmilo se pojavljuje sa Mirom Peić. On se toliko uplašio kada smo ga uhvatili… I gledamo ga tako moja sestra i ja kako ide zagrljen sa njom kao da je sve normalno”, ispričala je Dina, pa nastavila:

“Čim je kupila stan, ona je htela da se razvede od Radmila. Podnela je papire. Međutim, sestra Mirjana je došla i pitala je kakvi su to papiri, na šta je Silvana rekla: “Za razvod. Samo se čeka da ih Radmilo potpiše i da se sporazumno razvodimo”. Kaže sestra Mira: “Daj da ih vidim”. Uzela ih i pocepala. Nije joj dala da se razvede, govorila joj da ne radi to, imate Gordanu. Silvana je pre smrti još jednom podnela papire i bila bi razvedena pre nego što je poginula!”.

Iako joj je brak sa Radmilom bio loš, Silvana je bila srećna što je u njemu dobila ćerku Gordanu.

“Kada je Silvana kupila svoj stan, jednu sobu je opremila za Gordanu. Sve što je tada bilo najmodernije uzela je za nju, ručni rad. Kada ju je dovela, pokazala i rekla: “Gordana, ovo je tvoja soba, hoćeš da živiš ovde sa mnom, ona je odgovorila da joj ne pada na pamet”. Ali nije kriva Gordana, kriva je Silvanina svekrva.

Kada je rat nastupio u Bosni, a moja mama došla, nazvali smo Gordanu da dođe da je vidi, na šta je ona rekla: “Ja bih došla, ali moji ne daju, ne dozvoljavaju. Nekoliko puta je znala da zaplače kada smo same, kada nikog drugog nema.

Govorila je: “Šta će mi sve ovo kada sam na sceni, vidim svi me žele, aplaudiraju, a kada sednem u auto, ja sam sama. Idem kući i tamo sam sama. Znala je kada dođe sa koncerta tužna, zove nas. Mira i ja uzmemo taksi i dođemo da budemo sa njom. Znale smo da osvanemo pričajući, da je tešimo”, kaže Dina.

Živeo je loše i još lošije skončao, a sve zbog čega se divimo Tomi Zdravkoviću skupo je platio

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


335 Shares
335 Shares
Share via
Copy link