Film

„Šifra UNCLE“ – savršena kombinacija akcije i smeha

Šta se desi kada se spoje Rusi, Amerikanci, Italijani, Nemci i Britanci? Dosta akcije, ali i smeha.

„Šifra UNCLE” je verovatno jedno od retkih holivudskih ostvarenja u kojem možemo da vidimo kako to izgleda kad su Rusi i Amerikanci na istoj strani. Naravno, problem ne može da se reši bez Britanaca, pa se ekipi pridružio i Hugh Grant koji je svoju ulogu izneo fantastično. Gaj Riči nas u svom novom filmu vraća u 60-e godine prošlog veka. Celokupna radnja filma je možda i već viđena, ali Riči je predstavlja na nov i zanimljiv način.

Napoleon Solo, bivši kriminalac, a sadašnji američki špijun je poslat u Istočni Berlin da izbavi automehaničarku Gabi čiji otac radi na izgradnji bombe. Ono što je trebalo da bude rutinski zadatak, prerasta u trku automobilima, pucnjavu i borbu sa Rusima.

Ilija Kurjakin je ruski špijun koji je na istoj misiji kao Solo, spasiti devojku i dobiti potrebne informacije od nje. Prvi susret dva špijuna se završava pobedom Sola koji spašava Gabi. Međutim, uskoro će dva neprijatelja morati da sarađuju zajedno kako bi spasili svet od nuklearne katastrofe. Naravno, tim nije savršen ukoliko u njemu nema žene da drži grupu na okupu. Ovu ulogu preuzima Gabi koja kreće sa momcima u Italiju.

sifra-uncle-1

Svi putevi vode u Rim, pa tako i naši glavni junaci završavaju ovde. Tada tek počinje prava avantura. Film ima nekoliko neočekivanih zapleta zbog kojih će se gledaoci zapitati ko su dobri, a ko loši momci.

„Šifra UNCLE” definitivno nije klasični špijunski film poput Džejms Bonda. Ovo ostvarenje se više može opisati kao akciona komedija, nego kao samo akcioni film. Ovog puta producenti nisu preterali i akcione scene su poprilično stvarne. Priču poboljšava nesvakidašnji humor koji se provlači tokom celog filma. Uostalom, glavni junaci su Amerikanac i Rus, pa je samo to dovoljno da nas nasmeje.

Ovaj film je pravi odabir za one koji žele da se malo odmore od ozbiljnih tema i problema, da uživaju u zanimljivoj radnji i uverljivoj izvedbi glavnih glumaca. Naravno svemu tome dodajte dosta smeha.

sifra-uncle-2

Milica Barać

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link